Toplak preuzeo Cibaliju: "Nismo satelit niti Dinama niti Hajduka"

SAMIR TOPLAK novi je trener Cibalije. Samo dan nakon odlaska s klupe Varaždina predstavljen je u Vinkovicima gdje je naslijedio Stanka Mršića, trenera koji je s "nebeskoplavima" doživio četiri poraza u prvih šest kola. Toplak je napustio Varaždin zbog teške situacije u klubu koji je na dnu HNL-a sa samo jednim bodom.

"Stanko Mršić, koji je Cibaliju vodio gotovo tri godine, napravio je najbolji kontinuirani uspjeh od hrvatske samostalnosti i zahvaljujem mu se na svemu. Ocijenili smo da je došlo do zasićenja u odnosu igrači - trener i povukli smo taj potez", rekao je Petar Šimić, predsjednik Uprave Cibalije, prilikom predstavljanja novog trenera. Priznao je kako je vodstvo kluba bilo u dilemi oko angažmana mlađeg ili starijeg trenera, a jednoglasno su se odlučili za Toplaka.

"Izuzetna mi je čast i velika odgovornost postati član jednog ovakvog renomiranog kluba, koji ima veliku tradiciju i karizmu i imam veliku obvezu prema svemu tome. Glavni razlog zbog kojeg sam preko noći odlučio doći ovdje su ovi ljudi oko mene, koji su mi iskazali veliko poštovanje. Ova momčad ima rezultat iza sebe unazad tri godine i vidim veliki potencijal. Bit će teško nadmašiti Stanka Mršića, kojeg iznimno cijenim, no dat ću od sebe maksimum da ovaj klub dođe na mjesto koje zaslužuje. Moja filozofija je visoka agresivna igra, ali na protivničkoj polovici, preferiram pass igru, pokušat ću to usaditi u ovu ekipu, koja može to pratiti. Cibalia ima prednost u dobroj momčadi, igračima s iskustvom i karakterom poput Kresinegra ili Lučića, ali i drugih koje treba dobro popuniti sa mlađim igračima. Vinkovce pamtim kao težak i vruć teren, sada je samopouzdanje palo, no ja želim da Vinkovci ostanu neosvojiva tvrđava", rekao je Toplak.

Na upit novinara o mogućem dolasku Aganovića, Sylvestra i Palića, Petar Šimić je odgovorio kako je i sam iznenađen tim novinarskim nagađanjima.

"Ja bih bio sretan da svi navedeni dođu u Cibaliju, ali ne na posudbu nego na ugovor kao naši igrači. Međutim, Cibalia ima svoj igrački kadar s kojima smo otišli u Međugorje i s kojima ćemo nastaviti prvenstvo. Cibaliju su mediji usmjerili u pravcu nagađanja kako je Cibalia postala satelit Dinama, želim ovim putem upoznati hrvatsku javnost sa činjenicom kako je Cibalia klub sa dugogodišnjom poviješću i nije ničiji satelit, niti Dinamov niti Hajdukov. Trenera nismo tražili niti u Splitu niti u Zagrebu, pa čak ni u našoj Slavoniji kako ne bismo stalno izmjenjivali ista imena. Ovaj klub želi imati proizvodnju svojih igrača i zato je doveden Toplak, koji je na sličan način radio i u Varaždinu. Naša omladinska škola rasadnik je naših budućih igrača. U nastavak prvenstva idemo bez ičijih utjecaja na našu politiku kluba. Cibalia ima momčad za prvih pet klubova koji trebaju igrati europsku ligu nagodinu, to je prioritet koji smo postavili pred novog trenera", zaključio je Šimić.

Pročitajte više