Torcida diže kredit kako bi platili odvjetnike u tužbi protiv slovačke policije

TORCIDI će za troškove odvjetnika koji će ih zastupati u slučaju protiv slovačkih policajaca trebati 25 tisuća eura pa će navijači Hajduka možda morati čak i podići kredit ako žele pravdu istjerati na čistac. Podsjećamo, više od 100 Hrvata koji su u Slovačku otputovali na utakmicu Hajduka i Žiline vratili su se s masnicama, posjekotinama i raznim ozljedama, a 240 navijača je zatočeno u uvjetima koje Torcidaši opisuju kao neljudske.

Torcida zbog toga sprema tužbu protiv slovačke policije zbog diskriminacije, rasizma i pretjerane uporabe sile, a jedan od glavnih ciljeva je ukidanje petogodišnje zabrane ulaska u EU koju su "zaradili" svi Hajdukovi navijači, a što je mnogima znatno zagorčalo život s obzirom da zbog posla moraju često prelaziti granicu.

Torcida je trenutno u procesu prikupljanja novca kojim će financirati odvjetnike koji će zastupati 210 oštećenika. Tajnik Torcide Stipe Lekić za Slobodnu Dalmaciju je kazao da je dosad skupljeno između četiri i pet tisuća eura. "Teško ćemo uspjeti prikupiti svih 25 tisuća eura koliko nam je potrebno, ali ako skupimo i 15 tisuća bit će super. Ako treba dignut ćemo kredit, samo da proces uspije. Nećemo nikoga moliti. Snalazimo se 60 godina, snaći ćemo se i sada", kaže Lekić.

Pročitajte više