Torcida: Ne spremamo osvetu, Slovaci se u Splitu mogu osjećati sigurno

STRAVIČNE scene iz Žiline još uvijek su pred očima hrvatske javnosti i navijača, posebice onih koji su na vlastitoj koži osjetili pendrek slovačke policije. Mediji u Slovačkoj opsežno su, slikom i tonom izvještavali o Torcidinoj "avanturi", a reporterima nisu promakle ni izjave pojedinaca o osveti koja će Slovake dočekati na uzvratu u Splitu.

Tajnik Torcide Stipe Lekić, koji je i sam ozlijeđen na gostovanju u Žilini, poručio je slovačkim novinarima da navijačka skupina Hajduka ne sprema poseban "doček" navijačima Žiline i slovačkim državljanima uoči večerašnje uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige na Poljudu.

"Slovaci se u Splitu mogu osjećati sigurno, nemamo apsolutno ništa protiv vašeg naroda. Istina je da smo ogorčeni okrutnim ponašanjem slovačke policije prije susreta u Žilini, ali Slovaci ne moraju strahovati po dolasku u Split. Nikome nećemo raditi probleme", rekao je Lekić, a prenosi hnonline.

U Žilini su navijači Hajduka brutalno pretučeni jer su u vlastitom aranžmanu pokušali ući na stadion. Prema Uefinom dopisu, smjeli su putovati u Slovačku - zabranjena je tek distribucija ulaznica putem HNK Hajduk. Željko Kerum, splitski gradonačelnik, zatražio je od ministra Gorana Jandrokovića rezultate istrage o događajima u Žilini, zbog kojih se naša Vlada ispričala slovačkim kolegama.
 

Pročitajte više