Torcida zapalila navijačke transparente. U Portugalu ih je ukrala iz muzeja?

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

LOKOMOTIVA je u 27. kolu SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk 2:1 golovima Roberta Mudražije u 26. i 60. minuti. Hajduk je od 24. minute igrao s igračem manje nakon što je Dino Mikanović dobio dva žuta kartona. Marko Livaja je par minuta prije drugoga gola Lokomotive promašio penal, a u 96. minuti je ublažio poraz domaćina krasnim golom škaricama.

Torcida se sredinom prvog poluvremena pohvalila dvama otetim udarnim transparentima navijača Porta. Njih su izvjesili na Sjeveru uz poruku "Pozdrav vulkanizerima". Podsjetimo, Torcida je pobratimljena s najžešćim Portovim rivalima, navijačima Benfice. Oduzeti suparnički transparent predstavlja najveću pobjedu u navijačkom svijetu, a velika je šansa da ih je Torcida uzela na nedavnom derbiju u Portu gdje su stigli u društvu navijača Benfice.

No, na navijačkim stranicama navijači Porta tvrde da su Hajdukovi ultrasi te zastave ukrali u muzeju, a ne u navijačkom okršaju. Snimili su kratki video na kojem se vidi da su dva spomenuta transparenta prigodno izvješena u muzeju prilikom jedne izložbe o bivšem dvostrukom prvaku Europe.

Pročitajte više