Neuer nakon pogreške protiv Reala: Nisam očekivao "krtičnjak" na travi

Foto: EPA

REAL MADRID je u nevjerojatnoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo čudesnim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo pogocima Joselua u 88. i 91. minuti.

Real je bio bolja momčad na terenu Santiago Bernabeua, pa je Bayernov golman Manuel Neuer (38) imao puno posla. Spašavao je svoju momčad do 88. minute, kada je Vinicius puknuo iskosa, a lopta se nezgodno odbila od tla, zbog čega je Neuer nije uspio uhvatiti. Joselu je dotrčao i spremio odbijanac ispod njemačkog golmana. Kod drugog pogotka ništa nije mogao jer je Joselu bio usamljen na drugoj strani gola te je s lakoćom zakucao loptu u mrežu.

Neuer: Nisam očekivao "krtičnjak" na terenu

Nakon utakmice Neuer je za DAZN izjavio: "Jako gorko za mene. Moram biti iskren i reći da sam očekivao loptu na drugačiji način, više prema prsima. Nažalost, otišla je malo više prema gore, ali nisam očekivao da će biti 'krtičnjak' na travi i da će se lopta tako odbiti. Zato mi je bilo teško uloviti loptu. Joselu je onda stigao brže na nju i to je bilo jako teško braniti."

Thomas Tuchel, trener bavarske momčadi, nije kritizirao svog vratara zbog pogreške nego hvalio njegovu visoku razinu tijekom cijele utakmice: "Od 10.000 puta, Neuer zaustavi loptu svih 10.000 puta. Ovo je bio 10.001 put. Mogućnost da on pogriješi je praktično nepostojeća, a dogodilo mu se upravo nakon utakmice u kojoj je branio na razini najboljih na svijetu. To je jako gorko iskustvo."

 

Pročitajte više