Torcidaši, učite od "rotacionih" Svagija i Šure: Ne tucite se s policajcima, uzmite im rekvizite!

DOK su se navijači Hajduka sukobljavali s policijom kod sveučilišne bolnice na Blatu zbog toga što im nisu poslali dovoljno autobusa za prijevoz do Maksimira, na drugom kraju grada i kod jedne druge ruševine čelnici Hajduka su pokazali iznimnu dovitljivost kako bi izbjegli gužve, policijske blokade ili možda opasnost ako ih navijači (Hajduka ili Dinama) prepoznaju.

Iako im je kao VIP gostima nedvojbeno pripadao tretman "štićenih osoba", najistaknutijim Hajdukovim funkcionerima - predsjedniku Uprave Jošku Svaguši i članu Uprave Ivici Šurjaku - nije se dalo bakćati s policijom i procedurama pa su, umjesto da budu u Hajdukovoj koloni koja je s policijskom pratnjom došla do stadiona, do tamo došli osobnim vozilom na koje su postavili ilegalni dodatak - rotacijsko svjetlo.

Ivica Šurjak je izjavio kako članovi Hajdukove uprave nisu bili u njihovim osobnim vozilima, ali je potvrdio kako su na autima kojima su došli do Maksimira imali rotirke: "Ako je to prekršaj, platit ćemo kaznu. Rotacijska svjetla nismo palili, ali smo ih imali za slučaj potrebe".



Kontaktirali smo Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku na čijem području Svaguša i Šurjak imaju prijavljeno prebivalište i tamo negiraju da su im ustupili rotirke.

Nakon toga smo se s istim upitom obratili i zagrebačkoj policiji. Glasnogovornica Aleksandra Ljuba rekla je kako su upoznati s tim slučajem i provjeravju navode, suzdržavajući se od daljnjih komentara.

Inače, prema Zakonu o sigurnosti prometa, rotacijska svjetla mogu imati vozila policije, MUP-a, vojne policije, istražnih sudaca i državnih odvjetnika pri obavljanju očevida, a u iznimnim slučajevima pripadnici Gorske službe spašavanja, Carine i Pravosudne policije kada sprovode zatvorenike. Zlouporaba rotirki je prekršaj kažnjiv sa 700 kuna.

Pročitajte više