Tot ozbiljno shvatio finale s Varaždinom: "Nisam prvi put na klupi, vodio sam Brotnjo iz BiH"

DINAMO u srijedu na Maksimiru igra prvu utakmicu finala Hrvatskog kupa protiv Varaždina. Na press konferenciji susret su najavili privremeni trener Marijo Tot i Milan Badelj.

Varaždinci imaju vrlo male šanse napraviti nešto u finalu, ali u Dinamu su ove utakmice shvatili vrlo ozbiljno jer ne žele ostati bez dvostruke krune. Varaždinci su kao finalisti već izborili Europu.

"Pred nama je važna utakmica i veliki događaj. Želim naglasiti kako očekujemo dobar posjet publike i kvalitetnu utakmicu. Varaždin je kvalitetna, mlada i potentna ekipa, ali bit ćemo spremni", rekao je Tot koji se nije prvi put našao u situaciji da vodi prvu momčad. Podsjećamo, ova uloga dopala ga je nakon svađe Vahida Halilhodžića i Zdravka Mamića koja bi trebala završiti odlaskom BiH stručnjaka čim dogovore uvjete razlaza.

"Ovo nije moja prva samostalna utakmica. Sa 31 godinom sam vodio Brotnjo u Bosni kao prvi trener. Puno sam toga radio, ali uglavnom u ulozi asistenta. Kad sam bio asistent u Rijeci, šest mjeseci nije bilo plaće, a napravili smo niz od 14 utakmica bez poraza na Kantridi", podsjeća Tot i upozorava na želju protivnika:

"U siromaštvu se ekipa skuplja, bez pritiska da se nešto mora, pa na kraju može ispasti dobar rezultat".

Badelj: Varaždincima smo ostali dužni

"To je jedina ekipa koju nismo pobijedili. Moramo pokazati da smo bolja momčad i potvrditi dominaciju. Ostali smo im dužni. Odlazak trenera doživjeli smo na neki svoj način. Smjena trenera nije rijetka, prilagodili smo se i za nas je ta priča završena te koncentrirani čekamo utakmicu", rekao je Milan Badelj.

Jedini problem Dinamove momčadi je obrana u kojoj će nedostajati Igor Bišćan i Tomislav Barbarić koji se oporavljaju od operacija.

"Trening će danas biti zatvoren jer spremamo iznenađenje za naše goste. Vjerujem da će vitezovi Dinama koji sutra istrče pokazati zašto igraju u ovom klubu", zaključio je Tot.

Pročitajte više