Totalni debakl: Grnjina Hrvatska porazom od Gvatemale ispala sa SP-a!

HRVATSKA nogometna reprezentacija do 20 godina poražena je i u posljednjem kolu Svjetskog prvenstva u Kolumbiji, te se sa nula bodova na svom kontu vraća kući. Bolja s 1:0 bila je Gvatemala.

Mladi nogometaši izbornika Ivana Grnje doživili su i treći poraz u tri natupa na SP-u. Hrvatska je uz dva poraza na startu prvenstva i dalje mogla ići u nokaut fazu s obzirom da uz prve dvije reprezentacije iz svake skupine u daljnji tijek natjecanja idu i četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Teoretski, našima je bila dovoljna i minimalna pobjeda da se plasiraju među 16 najboljih, međutim Grnjini izabranici nisu uspjeli ni zabiti pogodak reprezentaciji koja je u dvije utakmice primila čak 11 golova, a nijedan nije zabila.

Hrvatska je imala posjed lopte na svojoj strani (60:40), pa čak je i po prilikama bila bolja od ezgotičnih Gvatemalaca, međutim nijedna lopta nije završila u njihovoj mreži dok je s druge strane u 81. minuti Ceballos pogodio za povijesno slavlje Gvatemalaca i prolazak u osminu finala.

Nakon svih problema unutar reprezentacije čak ni ne čudi ovaj poraz. Ostaje dojam da puno toga na ovome Svjetskom prvenstvu nije štimalo i šteta je da se nakon mukotrpnih kvalifikacija na ovaj način hrvatski nogometaši oproste od najveće svjetske smotre.

SP nogometaša, U20, skupina D, 3. kolo:

Hrvatska - Gvatemala 0:1 (Ceballos 81)

Saudijska Arabija - Nigerija 0:2 (Musa 45+2, Kayode 85)

Redoslijed: 1. Nigerija 9, 2. Saudijska Arabija 6, 3. Gvatemala 3, 4. Hrvatska 0.

Pročitajte više