Tottenham je žestoko stradao zbog Juventusove kazne. Ostao je bez prvog operativca

Foto: Profimedia

SPORTSKI direktor Tottenhama Fabio Paratici (50) suspendiran je na dvije i pol godine i tijekom tog razdoblja neće moći obavljati nikakve poslove u londonskom klubu, u kojem je glavni operativac. Podsjetimo, Paratici je ranije u karijeri bio sportski direktor Juventusa, a protiv torinskog kluba pokrenut je sudski proces zbog financijskih malverzacija, što je bio razlog Paraticijeva odlaska iz kluba. 

Juventus se teretilo za korištenje lažnog kapitala u financijskim knjigama te plaćanje igrača ispod stola tijekom pandemije korone. Klub je kažnjen s oduzimanjem 15 bodova. Uz Paraticija, kažnjeni su bivši predsjednik kluba Andrea Agnelli, bivši direktor Maurizio Arrivabene, trenutni sportski direktor Juventusa Federico Cherubini i dopredsjednik Pavel Nedved.

Prema podacima Transfermarkta, Paratici je od 2004. do 2010. bio šef skautske službe Sampdorije. U Juventus je došao 2010. i zadržao se do 2021. kada je otišao u Tottenham. Igračka karijera trajala mu je od 1989. do 2004., a nastupao je za niz talijanskih klubova.

Pročitajte više