Premiership

TOTTENHAM - LEEDS 3:0 Kane i Son prekinuli loš niz, Mourinho perfektan protiv Bielse

Foto: EPA

TOTTENHAM je na domaćem terenu pobijedio Leeds United s 3:0 u 17. kolu Premiershipa.

Golove za londonsku momčad postigli su Harry Kane (29', penal), Son Heung-min (43') i Toby Alderweireld (50').

Leeds dobro otvorio utakmicu, ali onda su Kane i Son krenuli zabijati

Ovo je bio peti okršaj Josea Mourinha i Marcela Bielse. Portugalac je pobijedio u svih pet okršaja uz gol-razliku 18:2.

Tottenham je utakmicu dočekao s nizom od čak četiri utakmice bez pobjede, dok Leeds iza sebe ima dvije vezane pobjede uz gol-razliku 6:0.

Gosti su energično otvorili utakmicu i već su u petoj minuti prijetili preko Lukea Aylinga, a onda su u 10. minuti tražili penal nakon što je igrač Tottenhama igrao rukom u kaznenom prostoru. Suci su procijenili da se nije radilo o penalu.

Tottenham je prvu ozbiljniju šansu imao u 17. minuti kada je prijetio Kane, a samo šest minuta kasnije na drugoj strani Patrick Bamford je imao stopostotnu šansu kada je šutirao glavom preko gola.

Son stigao do 100. pogotka za klub

Domaćin je do prvog pogotka stigao u 29. minuti, nakon što je Steven Bergwijn izborio penal. Prethodno je igračima Tottenhama loptu prelagano predao golman Leedsa Illan Meslier. Siguran izvođač penala bio je Kane.

Napadač Tottenhama je tako uspio postići gol protiv svakog protivnika s kojim se susreo u Premiershipu, a Leeds mu je bio 30. protivnik. Također, Kane je postao prvi igrač u ligama Petice koji je uspio ostvariti dvocifren učinak u golovima i asistencijama. To mu je bio 10. gol u ligi, a u tom trenutku imao je i 10 asistencija.

U finišu poluvremena do gola je stigao i Son. Igrala se 43. minuta kada mu je Kane asistirao za pogodak. Time su obojica podsjetila na sjajnu formu koju su imali ranije u ovoj sezoni kada su zabijali i jedan drugom asistirali. Kane je tako upisao svoju 11. asistenciju u sezoni.

Bio je to Sonov 100. pogodak za Tottenham u svim natjecanjima.

Tottenham je sada treći

Tottenham je do trećeg gola stigao u 50. minuti kada je Alderweireld pogodio nakon Sonovog ubačaja iz kornera.

U nastavku je Tottenham imao nekoliko šansi da poveća vodstvo, ali nije ih iskoristio, dok je Leeds pokušavao barem smanjiti razliku. Prije samo kraja utakmice desni bek Tottenhama Matt Doherty zaradio je isključenje nakon što je dobio drugi žuti karton.

Tottenham je sada treći na tablici s 29 bodova, četiri boda manje od Manchester Uniteda i Liverpoola, dok je Leeds na 11. mjestu s 23 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više