LIGE PETICE

"Totti šokirao Italiju: Nikada nije bio tako blizu odlaska"

Foto: Gulliver / Getty Images

FRANCESCO TOTTI, legenda Rome i talijanskog nogometa, šokirao je tamošnju javnost, piše na naslovnicama talijanskih medija.

To je napravio objavom na Twitteru: "U ovim trenucima puno je riječi napisano i izgovoreno kojima se navodno objašnjavaju moje misli i moji izbori. Uskoro ću na prvom mjestu dati svoje mišljenje."

Gazzetta dello Sport, najugledniji talijanski sportski dnevnik, na osnovu ovoga tvrdi da je ovo dokaz kako je obožavani Il Capitano (42) najbliže odlasku iz kluba svog života još otkako ga je početkom milenija Florentino Perez dugo nagovarao da dođe u Real. 

"Roma radi sve što je u njenoj moći kako se njena i Tottijeva priča ne bi prekinula nakon 30 godina, ali ova Tottijeva uznemirujuća objava ju je šokirala", piše Gazzetta.

Jasno je zašto je Totti ogorčen. Kada se prije dvije godine umirovio igrački, prihvatio je ponudu Rome da postane tehnički direktor kluba. Ali nije tajna da je Totti nezadovoljan što klub njega u toj ulozi tretira kao maskotu i ambasadora, a ne ono što bi osoba koja obnaša tu funkciju trebala biti - ključna ličnost koja povlači ključne strateške poslove.

Kao što su imenovanja sportskog direktora i trenera. Međutim, Tottija nitko nije pitao kada su posljednjih dana na te funkcije imenovani Gianluca Petrachi i Paulo Fonseca.

Pročitajte više