"Traktoraši" se nakon 22 godine vratili u Premier ligu. Evo tko će u pakao play-offa

Foto: Profimedia

IPSWICH TOWN u zadnjem kolu Championshipa pobijedio je Huddersfield 2:0 i pridružio se Leicesteru u izravnom plasmanu u Premier ligu. Tako su se Tractor Boysi nakon 22 godine vratili u elitni razred engleskog nogometa i izbjegli pakao doigravanja.

U njemu će igrati Leeds United, Southampton, West Bromwich Albion i Norwich City. Leeds je bio u igri za drugo mjesto, koje izravno vodi u viši rang, ali je morao pobijediti Southampton, a Ipswich je morao izgubiti od davljenika Huddersfielda. Nije se dogodilo ni jedno ni drugo. Kao što smo rekli, Ipswich je pobijedio, a Leeds je izgubio kod kuće od Southamptona 2:1.

U play-offu, koji se igra na dvije utakmice, Leeds će gostovati kod Norwicha, a Southampton kod West Bromwicha. Uzvrati se igraju tjedan dana kasnije (nema gola u gostima), a veliko finale na rasporedu je 26. svibnja na Wembleyju.

Uz Huddersfield, u League One će sljedeće sezone igrati Rotherham i Birmingham City, u kojem igra Ivan Šunjić. Birmingham je pobijedio Norwich 1:0, ali mu je uz to trebalo da izgubi ili Plymouth ili Sheffield Wednesday. No oni su pobijedili svoje protivnike i spasili se te poslali Birmingham u treću ligu.

Pročitajte više