LIGE PETICE

Olma se povezuje s Manchester Cityjem, evo što o tome kaže Guardiola

Foto: Michael Sohn/AP Images/Guliver

KRAJEM prošlog tjedna pojavila se informacija da je Manchester City zainteresiran za dovođenje Danija Olma. Iznio ju je Nicolo Schira, jedan od najpouzdanijih novinara kad su u pitanju transferi, a tu informaciju sad je prokomentirao i Cityjev menadžer Pep Guardiola.

Nijemci za Olma traže 75 milijuna eura. On je u Leipzig stigao prošle godine iz Dinama za ukupno 22 milijuna eura s bonusima te je u međuvremenu postao jedan od glavnih igrača španjolske reprezentacije. Kad bi se njegov transfer realizirao, Dinamu bi pripalo 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Dinama u Leipzig te iz Leipziga u City, odnosno, u ovom slučaju, 20 posto od 53 milijuna eura, što bi iznosilo oko 10.5 milijuna eura.

Ugovor do ljeta 2024.

Upitno je hoće li se to dogoditi. Ne samo zbog toga što se Olmo učestalo spominje u kontekstu povratka u Barcelonu već i zbog Guardioline izjave koju prenosi pouzdani Fabrizio Romano.

"Odgovor je ne, nismo u pregovorima za dovođenje Olma. On je fantastičan igrač, ali je igrač Leipziga", rekao je Guardiola.

Olmo je pod ugovorom s Leipzigom do ljeta 2024. godine.

Pročitajte više