Transferi

TRANSFERI I GLASINE DANA Što će biti s Džekom? Ante Vukušić ima novi klub

Foto: EPA

UŠLI smo u završnicu prijelaznog roka koji u najvećim ligama traje do 2. veljače. Na Indexu svakodnevno možete doznati posljednje transfere i glasine.

OVO SU NAJVAŽNIJE VIJESTI PRIJELAZNOG ROKA ZA 28. SIJEČNJA

PREŠAO U DUGOPOLJE

Boris Rapaić je novi igrač Dugopolja. Sin legendarnog Milana Rapaića osnažio je konkurenciju u napadu ambicioznog drugoligaša. 

Rapaić ima 23 godine, prošao je kroz omladinski pogon Hajduka, a igrao je i za mladu momčad Intera te drugu momčad Fenerbahčea. Posljednji angažman imao je u španjolskom Las Palmasu iz kojeg je otišao početkom 2020. godine. 

PSG SPREMAN PRODATI MBAPPEA

PSG razmatra prodaju Kyliana Mbappea, javlja španjolska Marca. Parižani pregovaraju s Mbappeom oko novog ugovora, ali dogovora zasad nema.

Ako ga ne bude ni do ljeta, uprava kluba navodno je spremna prodati Mbappea dok za njim postoji velika potražnja, da ga unovči prije nego što ode besplatno. Glavni kandidati za njegovo dovođenje su Real Madrid i Liverpool. 

DŽEKO PONUĐEN UNITEDU

Talijanska La Gazzetta dello Sport objavila je da je Edin Džeko ponuđen Manchester Unitedu. Bosanskohercegovački nogometaš je na odlasku iz Rome, ali i dalje ima što dati na visokoj razini pa traži novu sredinu. 

United bi uskoro trebao napustiti napadač Odion Ighalo pa se dolazak Džeke ne čini nerealnim. 

JUVENTUS DOVODI NAPADAČA

Juventus bi danas mogao dovesti napadača. Talijanski mediji javljaju da će se danas održati ključni pregovori sa Sassuolom oko Gianluce Scamacce. Mladi reprezentativac Italije ove sezone je zabio šest golova u 16 nastupa. 

DINAMO DOVEO NEVISTIĆA

Prvi golman Rijeke Ivan Nevistić potpisao je za Dinamo, objavio je danas hrvatski prvak. Kako doznajemo, Nevistić je ugovor s Dinamom potpisao do 2026. godine, a Rijeka će za njegov transfer dobiti milijun i pol eura. Nevistić se neće odmah preseliti na Maksimir, nego će do daljnjega biti na posudbi na Rujevici, odnosno dok Dinamo ne proda Dominika Livakovića. Više OVDJE.

FIORENTINA DOVELA BEKA NAPOLIJA

Kevin Malcuit otišao je na posudbu u Fiorentinu. Do kraja sezone igrat će u Firenci, a talijanski klub ima pravo otkupiti njegov ugovor za sedam milijuna eura. U prvom dijelu sezone 29-godišnji bek odigrao je samo 31 minutu za Napoli.

TORREIRU ŽELI KOVAČ

Lucas Torreira vraća se u Arsenal nakon neuspješne posudbe u madridskom Atleticu i londonski klub odmah ga želi proslijediti na novu posudbu. Francuski mediji javljaju da je za urugvajskog reprezentativca zainteresiran Monaco, koji trenira Niko Kovač.

VUKUŠIĆ U RUMUNJSKOJ

Rumunjski mediji javljaju da će hrvatski napadač Ante Vukušić kao slobodan igrač potpisati za Steauu, nekadašnjeg prvaka Europe. Vukušić je prije 20 dana raskinuo ugovor s ljubljanskom Olimpijom. Za Olimpiju je bivši hajdukovac zabio 28 golova u 50 utakmica. 

Embed from Getty Images

DŽEKO ODBIO SOUTHAMPTON

Nakon što je odbio ponude West Hama i Galatasaraya, Džeko je odbio i Southampton. Prema talijanskim medijima razlog je što 34-godišnji bosanskohercegovački napadač želi u klub s većim ambicijama. Džeko je u Romi od 2016. godine, ali do kraja prijelaznog roka promijenit će klub jer se posvađao s trenerom.

JUVE NASTAVIO LOV NA AOUARA

SkySport javlja da Juventus pregovara s Lyonom oko dovođenja 22-godišnjeg Houssema Aouara, jednog od najboljih igrača francuske lige. Navodno Juventus Lyonu nudi novac i Marleyja Akea, bivšeg igrača Marseillea. Aouar je ove sezone zabio tri gola uz tri asistencije. Ranije se povezivao s Arsenalom.

ROJO U BOCI?

Marcos Rojo otpisan je u Manchester Unitedu i iz Južne Amerike dolaze informacije da se argentinski branič želi vratiti u domovinu. Rojo, 30-godišnjak koji je od 2014. godine u Unitedu, u Argentini je igrao za Estudianters prije nego što je otišao u moskovski Spartak i lisabonski Sporting.

LLORENTE POTPISAO ZA UDINESE

Fernando Llorente novi je igrač Udinesea. U Udine je 35-godišnji napadač stigao iz Napolija u kojem je bio od 2019. godine. Potpisao je s Udineseom ugovor na godinu i pol. Ove sezone je odigrao samo 56 minuta.

Pročitajte više