TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Suarez sve dalje od Juventusa, Tottenham ide po Balea

Grafika: EPA

POČEO je prijelazni rok i u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

Sve transfere i glasine pratite na Indexu.

TRANSFERI I GLASINE 15. RUJNA

SUAREZ SVE DALJE OD JUVENTUSA

Romeo Agresti piše da je Juventus sve dalje od Luisa Suareza. Urugvajac izgleda ne može dobiti talijansku putovnicu, o kojoj mu ovisi transfer, i u torinskom klubu sada su pesimistični oko dovođenja Barceloninog napadača.

VUK U ISTRI

Matej Vuk do kraja sezone odlazi na posudbu u Istru 1961. Talentirani ofenzivac Rijeke kod Fausta Budicina bi trebao dobiti potrebnu minutažu za svoj nogometni razvoj, a pulskom sastavu dobro će doći prinova u ekipi. Dosad je ovaj 20-godišnjak bio na posudbi u Interu iz Zaprešića, gdje je pokazao talent. Trebao je u bijelom dresu zamijeniti Brazilca Hebera, ali teža ozljeda stopala ga je udaljila od ostvarenja tog scenarija. U proljetnom dijelu sezone nosio je dres slovačkog Sereda, česte destinacije za nogometaše Rijeke, gdje je u devet nastupa postigao četiri pogotka i tome dodao tri asistencije.

TOTTENHAM UŠAO U UTRKU ZA BALEA

Tottenham je spreman ući u utrku za Garetha Balea, kojeg također želi Manchester United, piše ESPN koji dodaje kako bi i sam Velšanin radije prešao u Tottenham.

United ga želi kao alternativno rješenje ako ne uspije dovesti Jadona Sancha iz Borussije Dortmund, a u igri je i Ivan Perišić kao druga opcija. 

U Tottenham bi stigao na posudbu i mogao bi igrati u klubu iz kojeg je i stigao u Real Madrid. 

UNITED POSLAO PONUDU ZA SRBINA

Manchester United radi na dovođenju veznjaka Valencije Uroša Račića, a već je poslao i prvu ponudu kojom želi Valenciju nagovoriti na prodaju, piše The Sun.

Radi se o transferu od nešto više od 30 milijuna eura, a 22-godišnji nogometaš ima odštetnu klauzulu u ugovoru postavljenu na nešto više od 100 milijuna eura.

REAL FAVORIT ZA MBAPPEA

Jučer smo pisali o interesu Liverpoola za Kyliana Mbappea, o kojem je pisao Guardian te dodao da bi cijeli posao trebao iznositi između 200 i 300 milijuna eura, a sada AS javlja da je Real u prednosti.

Madridski list piše da je utrka za Mbappea počela onog trenutka kad je mladi Francuz upravi kluba rekao da želi otići, a osim Liverpoola i Real Madrida kao opcija za Mbappea spominje se Manchester United, koji može iznijeti tako velik transfer. 

MANDŽUKIĆ U FENERU

Mario Mandžukić dogovorio je sve s Fenerbahčeom i uskoro će postati novi igrač turskog velikana, javlja danas pouzdani turski Fanatik.

Mandžukić je pristao doći u Fenerbahče, a posljednji detalji njegovog novog ugovora upravo se pripremaju i posao bi mogao biti obavljen u sljedećih 48 sati. Više OVDJE

ZASTOJ KOD BREKALA

Pregovori Atalante i Wolfsburga u vezi transfera hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala (22) došli su u slijepu ulicu, objavili su talijanski mediji.  

Atalanta želi dovesti Brekala na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone, dok Wolfsburg inzistira na prodaji hrvatskog krilnog napadača i traži odštetu od 20 milijuna eura. Više OVDJE

BALE SE PREDOMISLIO

Gareth Bale odlučio je da ipak želi otići iz Real Madrida, javlja danas Cadena Ser. Velšanin je ranije preko svog agenta isticao kako može sjediti na klupi sve do isteka ugovora za dvije sezone, ali očito se predomislio.

Doduše, skupo plaćeni krilni napadač ne želi trajno napustiti Real, ali spreman je otići na jednosezonsku posudbu kako bi dobio minutažu. Zasad nije poznato koji klub bi mogao udovoljiti takvim uvjetima. 

GIROUD DOBIO IZNENAĐUJUĆU PONUDU

Napadač Chelseaja Olivier Giroud dobio je neobičnu ponudu iz Francuske, dovesti ga želi trenutno prva momčad lige Rennes.

Kako piše L'Equipe, Rennes je spreman prodati vratara Edouarda Mendyja u Chelsea ako u drugom smjeru kao dio odštete dođe Giroud i 40 milijuna eura.

Francuz ipak radije želi ostati u Londonu, a Chelsea će pokušati na neki drugi način sniziti odštetni zahtjev Rennesa.

MANDŽUKIĆ PREMA RUSIJI

Ruski Championat danas donosi vijest da je Mario Mandžukić sve dogovorio s Lokomotivom iz Moskve, koja se ranije spominjala kao moguća destinacija.

Ranije se pisalo da Mandžukić navodno traži četiri milijuna eura godišnje za ugovor od dvije godine, odnosno osam milijuna eura ukupno. 

Ipak, prema izvorima ruskih novinara Mandžukić je dogovorio bitno manju plaću u novom klubu. U Moskvi bi trebao zarađivati 2,7 milijuna eura po sezoni. Više OVDJE.

LAUTARO OSTAJE U INTERU

Menadžer Lautara Martineza Carlos Beto Yaque tvrdi da Argentinac ostaje u Interu te da priče o njegovom transferu u Barcelonu ili Real Madrid nisu istine.

Podsjetimo, jučer se pojavila informacija da Lautaro seli u Real za 100 milijuna, ali vrlo brzo ju je demantirao Fabrizio Romano kojem je agent igrača Intera i dao ranije navedenu izjavu.

MILIK U ROMU, DŽEKO U JUVENTUS

Roma je sve dogovorila s Napolijem i spremna je odraditi transfer Arkadiusza Milika u Rim, ali sada se čeka odluka Poljaka o tome želi li napustiti Napoli.

Fabrizio Romano javlja kako će njegov odlazak u Romu automatski pokrenuti dogovor Rome i Juventusa oko Edina Džeke. Bosanskohercegovački napadač gotovo sigurno će ovog ljeta postati novi igrač Juventusa. Više OVDJE.

PONUDA STIGLA U DINAMO

Dinamo je dobio ponudu engleskog drugoligaša Barnsleya. Klub iz Championshipa želi dovesti Sandra Kulenovića, potvrđeno je Indexu.

Klub mora odlučiti hoće li ju prihvatiti, a postoje dvije opcije. Prva je posudba, a druga kupnja za još uvijek nepoznat iznos transfera. Više OVDJE.

VIDAL USKORO U INTERU

Arturo Vidal uskoro će postati novi igrač Intera, a talijanski klub će za njega Barceloni isplatiti 500 tisuća eura uz bonuse, pišu gotovo svi relevantni španjolski mediji.

Vidal je imao veliki ugovor s Barcelonom, a Inter se navodno obvezao da će otplatiti preostali dio ugovora Čileanca, koji mu je u Barceloni trebao trajati do ljeta sljedeće godine. Više OVDJE.

BARCELONA DOVELA NAPADAČA

Memphis Depay će uskoro biti predstavljen kao novi igrač Barcelone, piše nizozemski De Telegraaf, medij koji je prvi objavio i transfer Frenkieja De Jonga u Barcelonu.

Ronald Koeman želi Nizozemca dovesti kako bi pojačao napad Barcelone, a sada se čini kako je postigao dogovor s Lyonom, ali i s igračem.

Odšteta nije poznata, ali Lyon je ranije tražio iznos do 50 milijuna eura pa se očekuje da odšteta nije veća od te svote. Depay bi trebao biti predstavljen do kraja tjedna. Više OVDJE.

MARIN NAPUŠTA DINAMO?

Prije tjedan dana pojavila se informacija da je 19-godišnji Antonio Marin jako blizu transfera u talijansku Sampdoriju, a objavio ju je također talijanski Calciomercato.

Da bi jedan od najboljih mladih talenata u Dinamu uskoro mogao preseliti u Italiju potvrdio je i Gianluca Di Marzio, ugledni talijanski stručnjak za transfere.

Di Marzio tvrdi da je Marin preko svojih predstavnika dao do znanja kako želi transfer u Sampdoriju. Sada je na njegovim predstavnicima da kontaktiraju Dinamo i predstave mu ponudu. Više OVDJE.

ROMA DOVODI JURIĆEVOG VEZNJAKA

Roma je sve bliže da zaključi dovođenje braniča Marasha Kumbulle iz Jurićeve Hellas Verone, piše talijanski Sky Sport.

Ovaj 20-godišnji Albanac trebao bi u Rim stići na posudbu s obavezom otkupa za 20 milijuna eura na kraju sezone. Kumbulla je prošle sezone bio standardan u Veroni, a ranije je interes za njega pokazivao i Inter. 

 

Pročitajte više