TRANSFERI

Transferi i glasine: Milan kupuje u Londonu i Barceloni, 15 klubova juri istog igrača

Foto: Getty Images

TIJEKOM cijelog dana na Indexu ste mogli pratiti vijesti i glasine o nogometnim transferima. U tijeku je prijelazni rok u Engleskoj i trajat će do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

Čeka se rasplet trakavice oko Jadona Sancha i njegovog transfera u Manchester United, a i Kai Havertz je blizu Chelseaja. Danas je na tržištu najaktivniji bio Milan, a i Barcelona je ozbiljno zagrizla za zvijezdu Cityja. 

Ovako smo kroz dan pratili najveće transferne priče:

MILAN SE UTRKUJE S PSG-OM

Čelnici Milana nadaju se da će pobijediti PSG u utrci za braničem Barcelone Emersonom. Brazilac je trenutno na posudbi u Real Betisu, a Milan i PSG rade na tome da ga otkupe.

Katalonci bi za 21-godišnjeg Brazilca mogli tražiti oko 20 milijuna eura, a Calciomercato piše kako bi Milan bio voljan u drugom smjeru poslati Davidea Calabriju. 

BAKAYOKO ŽELI U MILAN 

Tiemoue Bakayoko želi napustiti Chelsea u trajnom transferu kako bi prešao u Milan u kojem je prošle sezone igrao kao posuđen igrač, piše La Gazzetta dello Sport i donosi detalje. 

Chelsea za defenzivnog veznjaka traži 20 milijuna eura, a Milan nudi 15 pa se pokušava naći neka vrsta kompromisa između klubova.

Bakayoko toliko očajnički želi u Milan da je spreman svoju trenutnu plaću od 6 milijuna eura godišnje iz Chelseaja prepoloviti samo kako bi završio transfer.

BARCELONA ŽELI KAPITALCA

Barcelona priprema senzacionalnu ponudu za Bernarda Silvu iz Manchester Cityja, piše danas Telegraph koji vijest potkrjepljuje izvorom iz kluba.

Katalonci su spremni za Silvu ponuditi novac i obrambenog igrača Nelsona Semeda. Poznato je da Guardiola već neko vrijeme prati Semeda pa se u Španjolskoj nadaju da bi posao mogu biti zaključen na obostrano zadovoljstvo.

TROBOJ ZA MAROKANCA

Schalkeov ofenzivni veznjak Amine Harit našao se na šoping-listi Borussije Dortmund, Barcelone i Valencije, piše francuski Le 10 Sport.

Ovaj 23-godišnji reprezentativac Maroka zabio je sedam golova u 28 nastupa za Schalke, a Valencia i Schalke su već navodno i poslali ponude. Visina ponuda nije poznata. 

NAJTRAŽENIJI IGRAČ U ENGLESKOJ

Joshua King najtraženiji je igrač Bournemoutha, a po najnovijim informacijama Suna, traži ga čak 15 klubova, među kojima je i francuski PSG.

Na popisu je desetak premierligaških ekipa, a 28-godišnjaka traže i talijanski klubovi, među kojima su Lazio i Roma. Bournemouth bi za njega mogao tražiti oko 30 milijuna eura. 

WILLIAN SE OPROSTIO OD CHELSEAJA

Brazilski veznjak Willian objavio je na društvenim mrežama oproštajno pismo u kojem je potvrdio da će nakon sedam godina napustiti Chelsea.

"Bilo je to sedam divnih godina. Danas sam uvjeren da je to bila najbolja odluka. Bilo je mnogo sretnih trenutaka, ponešto tužnih, bilo je trofeja i uvijek je bilo vrlo napeto. Došlo je vrijeme da krenem dalje. Nedostajat će mi moji suigrači. Nedostajat će mi klupski zaposlenici koji su me tretirali kao da sam im sin i nedostajat će mi navijači. Odlazim uzdignute glave, znajući da sam ovdje osvojio nešto i uvijek davao sve od sebe u dresu Chelseaja", napisao je Willian na Twitteru.

Engleski mediji pišu da Brazilac neće daleko, nego će se preseliti u redove gradskog rivala Arsenala i potpisati ugovor vrijedan 150.000 funti tjedno.

NIKO KOVAČ U BORBI S LIVERPOOLOM ZA SCHALKEOVOG AMERIKANCA

Niko Kovač smatra 21-godišnjeg Westona McKennieja idealnim veznjakom za svoju viziju Monaca. Schalke navodno traži 20 milijuna eura, a L'Equipe piše da mu konkurenciju, među ostalima, čine oba premierligaša iz Liverpoola. Više OVDJE.

CHELSEA ŽELI BRANIČA CITYJA

Dolaskom Nathana Akea u Manchester City engleski je branič John Stones dodatno pao u hijerarhiji momčadi Pepa Guardiole. U Chelseaju se nadaju da će ga moći dovesti za 20 milijuna funti, piše Mirror.

TEVEZ PRODULJIO S BOCOM

Iako mu je već 36 godina, Carlos Tevez još ne namjerava prestati s nogometom. Produljio je ugovor s Boca Juniorsima do ljeta 2021., iako se još ne zna kad će se nastaviti argentinska liga. Više OVDJE.

ARSENALOV GOLMAN NAJAVIO ODLAZAK

Rezervni Arsenalov golman Emiliano Martinez najavio je odlazak iz kluba ako ne bude i dalje prva opcija Mikela Artete.

Argentinac je briljirao nakon što je uskočio u prvu momčad umjesto ozlijeđenog Bernda Lena i sad očekuje da će i dalje biti na golu. 

"Želim postati prvi golman reprezentacije i braniti u Arsenalu. Ako ću opet sjediti na klupi, odlazim", rekao je Martinez.

CITY ĆE PRODATI OTAMENDIJA

The Sun tvrdi da će Nicolas Otamendi zatražiti transfer iz Cityja nakon što je iz Bournemoutha stigao Nathan Ake.

Otamendi postaje višak na Etihadu, a City bi ga navodno pustio za desetak milijuna eura.

LACAZETTE PREMA ATLETICU

Engleski Daily Star piše da će Alexandre Lacazette otići u Atletico Madrid za 35 milijuna eura ako Pierre-Emerick Aubameyang potpiše novi ugovor s Arsenalom ovih dana.

Lacazette je u Arsenal stigao 2017. godine za 65 milijuna eura, ali se nikad nije uspio nametnuti kao prva napadačka opcija. Francuz je s Atleticom pregovarao istog ljeta kad je otišao u Arsenal, ali mu je transfer u Španjolsku propao nakon što je Atletico dobio zabranu ulaznih transfera.

RONALDOV AGENT PREGOVARA S PSG-OM

Cristiano Ronaldo svakako je najzvučnije ime koje bi moglo promijeniti klub. Već neko vrijeme Portugalac je nezadovoljan u Juventusu, a kalkuliralo se da će sigurno otići ako Maurizio Sarri ostane trener.

Juventus je jučer smijenio Sarrija i na njegovo mjesto postavio Andreu Pirla, ali to ne znači nužno da će Ronaldo ostati u Torinu. Footmercato se poziva na izvore iz bliskog Ronaldova kruga i piše da je njegov agent Jorge Mendes već stupio u kontakt s PSG-om te da će se pregovori nastaviti idućeg tjedna na završnici Lige prvaka u Portugalu.

Više pročitajte OVDJE.

BALE ODLAZI NA POSUDBU?

Gareth Bale odigrao je samo 14 utakmica za Real ove sezone, a u petak je, dok su se njegovi suigrači u Manchesteru pripremali za uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Cityja, u Madridu igrao golf. Real ga se želi riješiti, ali nitko ne želi preuzeti njegovu plaću od 665.000 eura na tjedan.

Rješenje je ponudio bivši predsjednik Reala Ramon Calderon, koji je rekao da su ga mnogi klubovi, uključujući neke premierligaše, spremni uzeti na posudbu ako ne moraju preuzeti cijelu njegovu plaću. Rekao je da je Real to već radio u prošlosti. U takvom bi raspletu ostao bez Balea, i dalje bi mu morao isplaćivati dio ugovora, ali barem bi se riješio jednog dijela i uštedio milijune koje troši na otpisanog igrača.

Više pročitajte OVDJE.

LILLE DOVEO IGRAČA MANCHESTER UNITEDA

Francuski prvoligaš objavio je da je potpisao ugovor do 2025. godine s Angelom Gomesom, engleskim U20 reprezentativcem koji je napustio Manchester United. Prvu sezonu provest će na posudbi u portugalskoj Boavisti.

BORUSSIA PRIPREMA NOVI UGOVOR ZA SANCHA

Ako Manchester United do ponedjeljka ne pristane platiti 100 milijuna funti za Jadona Sancha, Borussia će mladom Englezu ponuditi novi ugovor s osjetnom povišicom, javlja Bild. 

Pročitajte više