Transferi

Transferi i glasine: Vlašića i Brekala u Serie A dovodi isti klub, Bilić želi Grbića

Foto: HNTV

POČEO je prijelazni rok i u većini zemalja trajat će do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja, a danas ste na Indexu mogli pratiti sve najzanimljivije transferne priče.

U fokusu su danas bili hrvatski nogometaši, a posebnice Nikola Vlašić i Josip Brekalo s obzirom na to da je objavljeno kako su obojica želje Gennara Gattusa i Napolija.

Gennaro Gattuso i uprava Napolija rade na pomlađivanju momčadi i žele dva sjajna hrvatska reprezentativca Josipa Brekala i Nikolu Vlašića, piše Gazzetta dello Sport.

Brekala žele za 23 milijuna eura otkupiti od Wolfsburga, a Nikolu Vlašića za 20 milijuna eura od CSKA Moskve. Za oba igrača poslali su ponudu i čekaju odgovor.

Osim hrvatskih igrača, zanimljivo je bilo u Lilleu koji je srušio rekord po visini ulaznih transfera i za 30 milijuna eura iz Genta doveo Jonathana Davida, a svoj prvi transfer odradio je Tottenham koji je doveo Pierrea-Emilea Hojbjerga.

Podsjetimo, što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

TRANSFERI I GLASINE 11. KOLOVOZA

TOTTENHAM DOVEO PRVOG IGRAČA

Tottenham je doveo Pierrea-Emilea Hojbjerga iz Southamptona kao prvog igrača koji je stigao u londonski klub u ovom prijelaznom roku.

Za njega nije plaćena odšteta već je u drugom smjeru otišao veznjak Kyle Walker-Peters. 

REKORD ZA LILLE

Lille je doveo napadača Jonathana Davida iz belgijskog Genta te tako srušio klupski rekord po visini ulaznog transfera od 30 milijuna eura. Rekord je prije njega držao Victor Osimhen koji je za 22 milijuna eura kupljen iz Charleroija. 

Ovaj 20-godišnji Kanađanin je u svoje prve dvije sezone u Europi zabio 48 pogodaka i na to dodao 20 asistencija, a ranije su ga htjeli dovesti Manchester United, Arsenal i brojni drugi klubovi iz Premiershipa. 

KOVAČ PRODAO KAPETANA

Novi talijanski nogometni prvoligaš Benevento angažirao je iskusnog poljskog reprezentativnog stopera Kamila Glika (32), koji je prošle sezone bio kapetan francuskog Monaca.

Glik je s Monacom imao ugovor na još jednu godinu pa je Benevento za njega morao platiti 3,5 milijuna eura odštete, ali je u njemu dobio prekaljenog braniča.

PIRLO ODABRAO NAPADAČA

Pirlo je odabrao napadača kojim želi pojačati Juventus, a riječ je o Raulu Jimenezu iz Wolverhamptona, piše Corriere dello Sport.

Juventus je za Jimeneza poslao usmeni upit, a od ranije je poznato da ga Wolvesi ne bi pustili ispod 60 milijuna eura odštete. 

SENZACIONALNA RAZMJENA NA POMOLU

Arsenal bi mogao ovog ljeta prodati Alexandrea Lacazettea, a kao najizglednija opcija za francuskog napadača čini se Juventus, piše The Athletic.

Juventus bi ga volio dovesti, ali u razmjeni igrača. U drugom smjeru poslao bi Douglasa Costu. Prihvatljiv im je i posao u kojem Douglas Costa odlazi u London za 35 milijuna eura, a Lacazette u Torino za isti iznos. 

BILIĆ ŽELI GRBIĆA

Slaven Bilić želi u West Bromwich Albion dovesti Ivu Grbića, igrača Lokomotive koji je u zagrebačku momčad stigao iz Hajduka, piše Birmingham Mail.

Mladi golman je dijete splitskog kluba. Na Poljudu je prošao sve selekcije, ali prije dvije godine je otišao iz kluba. U Lokomotivi je postao prvi vratar kluba i gotovo sigurno drugi vratar reprezentacije. WBA bi Lokomotivi morao isplatiti odštetu od oko četiri ili pet milijuna eura kako bi odveo Grbića. 

SPREMAN NA TRANSFER

Alphonse Areola vratio se u PSG s posudbe na kojoj je bio u Real Madridu, a mediji su se odmah raspisali o njegovom transferu u Premiership.

Dok je bio u Madridu, samo devet puta nastupio je za Real, a PSG-u više nije potreban pa francuski Le 10 Sport piše kako će preseliti u London kako bi potpisao za Chelsea. Navodno je već kupio kuću u Londonu i spreman je na transfer.

BREKALO KORAK DO VELIKOG TRANSFERA

Hrvatski reprezentativac i nogometaš Wolfsburga Josip Brekalo jako je blizu prelaska u Serie A. Njemački Kicker piše kako bi uskoro trebao postati igrač Napolija. 

Pregovori Wolfsburga i Napolija su pri kraju i sve bi trebalo biti riješeno do kraja mjeseca, a Napoli bi od transfera trebao zaraditi 23 milijuna eura. 

TRI KLUBA LOVE IGRAČA ARSENALA

Tri kluba spremna su krenuti u pregovore kako bi dovela desnog beka Arsenala Ainsleyja Maitlanda-Nilesa, piše Sky Sports. 

Dva neimenovana kluba iz Premiershipa i jedan iz Bundeslige rade na transferu 22-godišnjeg igrača Arsenala, ali nije poznata odšteta koju su spremni platiti. 

NIŠTA OD SANCHA, UNITED PRELAZI NA PLAN B

Manchester United sprema ponudu za krilnog napadača Barcelone Ousmanea Dembelea s obzirom na to da je izgledno kako neće uspjeti dovesti Jadona Sancha iz Borussije Dortmund, piše ESPN.

Borussia za Sancha traži 120 milijuna eura, a United to nije spreman platiti. Sancho na ugovoru s Borussijom ima još dvije ugovorene godine pa ga njemački klub ne mora prodavati ako ne želi.

United se tako okreće Dembeleu koji bi mogao biti znatno jeftiniji, a kako piše ESPN, već su krenuli u pregovore s Barcelonom kako bi posao završili što je prije moguće. 

BAYERN VRAĆA BARCI COUTINHA

Iz Bayerna su potvrdili da neće zadržati Philippea Coutinha koji je bio na posudbi iz Barcelone te da je Thiago Alcantara zatražio transfer jer želi novo iskustvo u karijeri.

HAJDUK DOVEO IGRAČA SLOBODE

Asim Muratović, 19-godišnji nogometaš tuzlanske Slobode, potpisat će za Hajduk. Juniorski reprezentativac BiH potpisat će ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja na još jednu godinu. U Slobodi kažu da su zadovoljni odštetom koju su dobili te da će imati postotak od njegove sljedeće prodaje.

CHELSEA SVE DOGOVORIO S HAVERTZOM

The Sun javlja da je Chelsea dogovorio petogodišnji ugovor s Bayerovim Kaijem Havertzom. Još se ne zna koliku će odštetu dobiti njemački klub za svog najboljeg igrača. Ove sezone je Havertz zabio 17 golova uz devet asistencija i jedan je od najboljih igrača Bundeslige. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 81 milijun eura te je najskuplji njemački nogometaš.

Ako ga Chelsea, kao što se nagađa, dovede za 70+30 milijuna eura, postat će najskuplji njemački nogometaš svih vremena. Zasad je to Werner kojeg je isti klub platio 53 milijuna eura Leipzigu.

CHELSEA KREĆE PO VINICIUSA

Frank Lampard, menadžer Chelseaja, želi ovog ljeta dovesti Viniciusa, 20-godišnjeg Realovog Brazilca. Vinicius je u Real stigao prije dvije godine za 45 milijuna eura, a ove sezone je postigao pet golova i nije zadovoljan ulogom koju ima kod Zinedinea Zidanea u Madridu.

RAMSEY OTPISAN U JUVENTUSU

Talijanski i britanski mediji javljaju da je Aaron Ramsey prvi igrač kojeg je novi trener Juventusa Andrea Pirlo otpisao. Velšanin je prošle godine stigao u Juventus kao slobodan igrač, ali je kod Sarrija odigrao samo 11 utakmica od prve minute. Premalo za igrača koji tjedno prima 250 tisuća eura. 

MARIĆ U MONZI

Mirko Marić napustio je Osijek i potpisao za talijanskog drugoligaša Monzu, čiji je vlasnik Silvio Berlusconi.

Tuttomercato javlja da je Monza za Marića platila 4,5 milijuna eura odštete, što je drugi najveći transfer u povijesti Osijeka nakon Boška Šutala, koji je otišao u Atalantu za pet milijuna eura, dok izvori iz Osijeka govore da je riječ o čak šest i pol milijuna eura plus 20% od sljedećeg transfera. Opširnije ovdje

HOJBJERG U TOTTENHAMU

Pierre-Emile Hojbjerg napušta Southampton i do kraja dana bi trebao potpisati za Tottenham. Prošao je liječnički pregled, a londonski klub platit će ga 15 milijuna funti plus moguće bonuse. Hojbjerg je u Southampton stigao prije četiri godine iz Bayerna za 13 milijuna funti.

SJAJAN POSAO GENTA

Gent je prije dvije godine doveo Jonathana Davida bez odštete iz Kanade. Sada je 20-godišnjeg ofenzivca prodao Lilleu za 27 milijuna eura. David je u dvije sezone u Belgiji zabio 30 golova, a s Lilleom će potpisati petogodišnji ugovor. Ovim transferom postat će najskuplji kanadski nogometaš svih vremena.

REAL ŽELI KOUNDEA

Madridski Real pokušava dovesti 21-godišnjeg braniča Seville Julesa Koundea. U njemu vidi idealnog nasljednika Sergija Ramosa.

Pročitajte više