TRANSFERI

Transferi: Liverpoolov novi veliki transfer, Koeman potjerao Puiga, Bale u Tottenhamu

Grafika: Index

PRIJELAZNI rok u većini europskih zemalja traje do 5. listopada, a u HNL-u sve do 18. listopada. 

Svakog dana na Indexu pratite najnovije glasine, provjerite koji su poslovi završeni, tko prelazi kamo i za koliko novca.

TRANSFERI I GLASINE 19. RUJNA

BALE U TOTTENHAMU

Tottenham je objavio da se Gareth Bale vratio u londonski klub. Stigao je na jednogodišnju posudbu iz Reala. Prije sedam godina je kao najskuplji nogometaš svijeta otišao u Real koji ga se ovog ljeta jedva dočekao riješiti nakon što je posljednjih nekoliko sezona u padu forme.

Iz Reala je u Tottenham stigao i lijevi bek Sergio Reguilón.

JOTA U LIVERPOOLU

Jurgen Klopp doveo je još jednog igrača samo nekoliko sati nakon što je dovršio transfer Thiaga Alcantare iz Bayerna. Želja menadžera Liverpoola je bio Diogo Jota, a navodno je engleski prvak za portugalskog napadača Wolverhamptona platio 50 milijuna eura. U suprotnom smjeru je već ranije otišao mladi Ki-Jana Hoever. Jota je prošle sezone zabio 16 golova u 48 nastupa, a u Wolverhamptonu je od 2017. godine.

KOEMAN POTJERAO PUIGA

Radio Katalonije je objavio da je novi trener Barcelone Ronald Koeman poručio Riquiju Puigu da ne računa na njega u narednoj sezoni i da do kraja prijelaznog roka potraži novu momčad. Barcelona će ga prodati, ali će zadržati mogućnost otkupa njegovog ugovora. Ova odluka ne sviđa se većem dijelu navijača jer je Puig dijete Barcelone. Prošle sezone je u Primeri odigrao 11 utakmica.

BERTRAND TRAORE U ASTON VILLI

Nakon Emiliana Martineza, Aston Villa objavila je dolazak Bertranda Traorea. Za 25-godišnjeg napadača iz Burkine Faso Lyonu je platila 18,5 milijuna eura.

NORWICH DVAPUT ODBIO BARCELONU

Barcelona pokušava dovesti 20-godišnjeg desnog beka Maxa Aaronsa, ali Norwich je već odbio dvije ponude za svojeg talenta, od kojih je posljednja iznosila 20 milijuna eura plus bonusi. Norwich želi više novca, a Barcelona se okreće Serginu Destu iz Ajaxa, za kojeg je zapeo i Bayern.

ZIDANE TJERA JOVIĆA NA POSUDBU

Zinedine Zidane želi da Real Madrid pronađe klub u koji će Luku Jovića poslati na posudbu. Srpski napadač nije se snašao od dolaska iz Eintrachta za 60 milijuna eura, a Zidane smatra da bi mu posudba pomogla da se vrati u idealnu formu, piše Goal.com. Jovića se već neko vrijeme povezuje s raznim klubovima, a ponajviše s Milanom.

PJACA NA POSUDBI U GENOI

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca ima novi klub. Kao što su talijanski mediji špekulirali, Juventus ga je poslao na posudbu u Genou. Zasad je poznato kako se radi o posudbi bez prava prvokupa na kraju sezone.

GETAFE I BOLOGNA KOMPLICIRAJU POVRATAK KROVINOVIĆA U WBA

Slaven Bilić i dalje želi vratiti Filipa Krovinovića u WBA, gdje je prošle sezone bio na posudbi iz Benfice, a i bivši igrač Zagreba rado bi nastavio igrati za klub s kojim je izborio plasman u Premier ligu.

No Benfica želi dobro zaraditi na njegovoj prodaji, ovog ili sljedećeg ljeta, a Biliću bi planove mogli pomrsiti drugi klubovi. Engleski mediji pišu da su za našeg veznjaka zainteresirani Getafe i Bologna.

Osim Krovinovića, Bilić u WBA želi dovesti i napadača Karlana Granta, a pregovori s Huddersfieldom još traju.

DŽEKO BLIZU POTPISA ZA JUVENTUS

Talijanski mediji javljaju kako je bosanskohercegovački napadač postigao dogovor s Juventusom te će vijest uskoro postati službena. Silvano Martino, jedan od Džekinih zastupnika, potvrdio je vijest za N1. Čeka se da Arkadiusz Milik postane novi igrač Rome, u koju bi trebao stići iz Napolija. Jednom kada Roma bude imala napadača, definitivno pušta Džeku u Juventus.

LIVERPOOL OD BARCELONE TRAŽI DEMBELEA NA POSUDBU

Iako u napadu ima Manea, Salaha i Firmina, Jürgen Klopp želi pojačati konkurenciju u klubu pa je Liverpool već kontaktirao Barcelonu zbog moguće posudbe Ousmanea Dembelea.

Francuski reprezentativac stigao je na Camp Nou na ljeto 2017. za 138 milijuna eura, ali nije opravdao toliki novac. Prošla mu je sezona bila prožeta ozljedama i nije igrao još od studenog.

Sport piše da Barcelona još nije odgovorila na upit Liverpoola, koji predlaže jednogodišnju posudbu uz preuzimanje cijele plaće i simboličnu odštetu Kataloncima. Sport, međutim, dodaje kako ga Barcelona vjerojatno neće pustiti na posudbu, nego bi ga radije prodala.

DOK ROMA OTEŽE, INTER SE UKLJUČIO U BORBU ZA SMALLINGA

Manchester United već neko vrijeme pregovara s Romom o Chrisu Smallingu, ali Rimljani odugovlače pa se u priču uključio Inter. Engleski mediji pišu da je klub sa San Sira spreman preuzeti cijelu godišnju plaću Unitedovog braniča, koja iznosi 120.000 funti tjedno. 

Smalling ima ugovor s Unitedom do ljeta 2022., ali želi se vratiti u Italiju nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Romi. I u Inter bi, dakako, došao na jednogodišnju posudbu.

JUVENTUS VRAĆA KEANA IZ EVERTONA?

Everton je prošlog ljeta doveo Moisea Keana iz Juventusa za 27,5 milijuna eura, ali talijanski napadač bjelokošćanskog podrijetla u 35 nastupa u svim natjecanjima postigao je samo tri gola. 

Već nakon mjesec dana u Evertonu Keanov otac priznao je da je transfer bio pogreška. Juventus bi sad pomogao 20-godišnjem napadaču da se izvuče iz loše situacije i vratio ga u Torino na jednogodišnju posudbu, ali bez obveze otkupa.

Na tome zasad transfer zapinje jer Everton inzistira na otkupnoj klauzuli ili na direktnoj prodaji već ovog ljeta.

BALE BI SE MOGAO ZADRŽATI U TOTTENHAMU

Gareth Bale jučer je stigao u London i očekuje se da će uskoro postati igrač Tottenhama. Real će ga Spursima dati na jednogodišnju posudbu. Međutim, The Sun piše da bi Velšanina Tottenham volio zadržati i poslije, pokaže li se kao pojačanje. Ugovor ga s Realom veže do ljeta 2022. godine.

Pročitajte više