HRVATSKA REPREZENTACIJA

Treba li se Srna vratiti u reprezentaciju? On je glasao - da

Foto: Getty Images/Guliver Image

ZADNJIH dana sve se više spominje povratak Darija Srne u hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Izbornik Zlatko Dalić je na velikim mukama zbog sastavljanja obrane za utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Za Hrvatsku do kraja godine neće igrati Šime Vrsaljko. Desni bek reprezentacije operirao je nedavno koljeno i sad je pred njim dugačak period oporavka. Kako Vrsaljko pravu zamjenu trenutno nema, a Tin Jedvaj, koji je nekad znao zaigrati na beku, uopće ne igra u klubu, počelo se pisati o Srninom povratku.

Dalić je molio Srnu da se vrati još uoči Ukrajine 2017. godine, no Srna je zahvalio na pozivu. Nekadašnji kapetan Hrvatske poručio mu je da Hrvatska ima Vrsaljka te da se već jednom oprostio. No sad reprezentacija nema Vrsaljka i hitno se traži rješenje za poziciju desnog beka. Srna je ove sezone odigrao 20-ak utakmica u Serie A za Cagliari, igra u dobroj formi, tijelo ga sluša i, iako ima 37 godina, još može igrati na vrhunskoj razini.

Navodno se u nagovaranje uključio i Luka Modrić, Srnin veliki prijatelj, ali još nema nikakve službene potvrde.

No Darijo Srna je na Instagramu reagirao na glasine o svojem povratku. Stranica Nogomet.hnl objavila je anketu s pitanjem: "Treba li se nekadašnji kapetan Vatrenih vratiti?"



Srna je vidio tu anketu i glasao za "da". 

Tko je još kandidat za desnog beka umjesto Vrsaljka? 

Tu su Karlo Bartolec iz Nordsjaellanda i Hajdukov Josip Juranović koji se tek vraća nakon ozljede i nije prošao zimske pripreme s Hajdukom, a Bartolec je zadnje tri utakmice u prvenstvu odigrao svih 90 minuta. Dalić ga je naknadno pozvao u listopadu prošle godine nakon što je Vrsaljko otkazao dolazak na okupljanje zbog ozljede.

Pročitajte više