"Trebamo video tehnologiju na SP-u" FIFA dobila jasnu poruku od legendarnog suca

Foto: Screenshot

PRIJE tri godine jedan od najboljih svjetskih nogometnih sudaca Howard Webb umirovio se. Engleski policajac 2010. je sudio finale Lige prvaka Inter - Bayern (2:0) i finale Svjetskog prvenstva Španjolska - Nizozemska (1:0). 

Nedavno je postao član sudačke organizacije u SAD-u, koja kontrolira video tehnologiju na utakmicama MLS-a. VAR se koristi u gotovo svim najjačim europskim ligama, od sljedeće će i u Primeri, a Web je pozvao FIFA-u da je uvede i na Svjetskom prvenstvu.

"Da sam ponovno jedan od sudaca koji idu na tako veliko natjecanje poput Svjetskog prvenstva, na kojem će svaku moju odluku analizirati diljem globusa, volio bih imati mogućnost video snimke tijekom utakmice. Da, apsolutno. Radije bih volio da mi pomaže VAR nego da ovisim o samom sebi", iskreno je poručio Webb. 
Do Svjetskog prvenstva u Rusiji preostalo je oko šest mjeseci, a Englez tvrdi da su suci jako zadovoljni VAR-om...
 
"Nisam još razgovarao sa svim sucima, ali oni s kojima sam komentirao video tehnologiju, složili su se da je pomoć neprocjenjiva. Siguran sam da bi isto mislili i oni koji će suditi u Rusiji. Uz snimku se sudac osjeća sigurno i sretno što može imati dodatnu pomoć", naglasio je.
 
"FIFA je već uspostavila radnu skupinu koja se bavi ovim pitanjem, a ona obuhvaća zemlje iz svih dijelova svijeta. Nadam se da ova kolektivna saznanja mogu biti temelj za promjene koje će koristiti svima pa tako i FIFA-i", zaključio je.
 

 
On je u bogatoj karijeri od 2000. godine sudio 534 utakmice, u kojima je ukupno pokazao 1.694 žuta (3.17 po susretu) te 68 crvenih kartona (0.13 u prosjeku). 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Svjetsko prvenstvo 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više