Treći golman Reala odigrao je utakmicu života. Pogledajte sjajne obrane

Foto: EPA

REAL MADRID pobijedio je RB Leipzig 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Pobjedonosni pogodak bio je remek-djelo Brahima Diaza, nogometaša koji je upao u prvi sastav umjesto ozlijeđenog Judea Bellinghama. Luka Modrić cijeli susret proveo je na klupi.

Grafika: Sofascore

Strijelac Brahim Diaz nije bio najbolji igrač kod Reala u ovoj utakmici. Ukrajinac Andrij Lunin, nominalno treći golman u hijerarhiji Kraljevskog kluba, briljirao je. Skupio je devet obrana, a pet tih udaraca bilo je unutar kaznenog prostora. 

Lunin je bio i vrlo siguran na lopti, pogodio je sedam od 11 točnih dugih dodavanja. Sofascore je izračunao da bi prosječan golman, suočen s tolikim brojem šansi, primio najmanje dva pogotka. Pogledajte njegove najbolje poteze:

VIDEO: Arena Sport

Dočekao svoju priliku

Lunin ima 25 godina, a u Realu je od ljeta 2018. Tad je kao 19-godišnjak stigao iz ukrajinske Zorye Lugansk za osam i pol milijuna eura. Ukrajinskog golmana Real je slao po posudbama. Branio je za Oviedo, Leganes i Valladolid.

Kako su godine prolazile, njegova je vrijednost na Transfermarktu padala. Tako je 2020. vrijedio tek 2.7 milijuna eura. Nominalno je treći golman Reala, no Thibaut Courtois je ozlijeđen, a Kepa Arrizabalaga nije u dobroj formi. Lunin je zato branio u zadnjih pet utakmica.

Ukrajinca je nakon utakmice nahvalio i trener Reala Carlo Ancelotti. "Bio je super, fantastičan. Ovo je Luninova najbolja utakmica otkad ga poznajem, sigurno", rekao je na konferenciji za medije talijanski trener.

Pročitajte više