Treći poraz Cedevite u Eurokupu, hrvatski prvak primio 15 trica u predgrađu Pariza

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je u susretu 5. kola skupine A Eurokupa izgubila na gostovanju kod francuskog Levalloisa rezultatom 81:91 (23:16, 21:25, 16:21, 21:30).

Francuski je sastav do prve pobjede u natjecanju stigao zahvaljujući fantastičnom šutu za tricu, pogodili su čak 15 od 24 pokušaja iza linije od 6.75 metara, a prednjačili su Klemen Prepelič i Remy Lesca. Usprkos iznimnoj šuterskoj večeri domaćih, Cedevita je u pariškom predgrađu mogla pobijediti, no nakon što je dvoboj započela vodstvom 16:4 kao da je pomislila da će pobjeda doći sama od sebe.
 
"Definitivno smo loše odigrali. To se vidjelo, da nismo bili pravi. Što je razlog, moramo dobro analizirati. Pogodili su neke teške šuteve, a mi smo opet bili u napadu presebični, a u obrani i u skoku smo gledali jedan drugoga. Nismo se uključili u borbu i tu smo bili stalno u minusu. Definitivno zasluženi poraz. Šteta, jer smo bili u dobroj seriji i jednostavno smo se sad vratili korak-dva nazad, čak tri bih rekao", rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.
 

 
U drugoj četvrtini Levallois je uspio vratiti rezultatsku ravnotežu, a serijom 12:0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine i preuzeti kontrolu. Cedevita je serijama 7:0 i 8:0 uspjela povesti 79:78 tri minute prije kraja, no loše reakcije u obrani i nepreciznosti u napadu koštale su hrvatskog prvaka na kraju uvjerljivog poraza.
 
"Odigrali smo lošu obrambenu utakmicu. Primili smo 91 poen. To je neprihvatljivo. Mislim da to nije ekipa koja ima taj talent da nam toliko zabije. Međutim, dogodi se jedan loš dan u dobrom nizu i moramo se potruditi da na tome ostane jer nas čeka jako bitna utakmica gdje ćemo morati dignuti nivo, prije svega obrambeno, ako želimo pobijediti. Odlično smo ušli u utakmicu. Međutim, pustili smo ih da se vrate. Drugo poluvrijeme je sve do zadnje minute bilo jako izjednačeno. Nedopustivo je da nas dobiju deset razlike. Ako su nas već morali pobijediti, morali su dobiti s manje. Međutim, takav je nekako glup dan. Na svu sreću, imamo dovoljno vremena za ispraviti poraz, moramo ga što prije zaboraviti i koncentrirati se na ono što nas čeka", poručio je Roko Leni Ukić. 
 
Demetris Nichols s 19 i Andrija Stipanović s 15 poena bili su najučinkovitiji kod Cedevite, dok je Lesca ubacio 20 za Levallois.
 

 
Nakon pet kola Cedevita ima omjer pobjeda i poraza 2-3, a Levallois je na 1-4. Na vrhu skupine A je Darussafaka s 5-0, slijede Uniks i FIAT s po 2-3, a uz Levallois slabiji omjer od Cedevite ima i Morabanc Andorra.

 

Pročitajte više