ATP

Treći tenisač svijeta opet iživcirao rivala

Foto: Giao JIng/Guliver

STEFANOS TSITSIPAS s 2:6, 6:3, 6:4 pobijedio je Fabija Fogninija i izborio osminu finala Indian Wellsa.

U završnici meča Fognini, 25. nositelj, požalio se sucu da Tsitsipas dobiva upute od oca s tribina. "Ovo je dvojica protiv jednog", govorio je Fognini, ali mu je sudac odgovorio da smatra da Tsitsipas ne dobiva upute, već poruke podrške. 

Tenisači cijelu godinu kritiziraju Tsitsipasa zbog sličnih stvari, a treći tenisač svijeta rivale najviše živcira čestim odlascima u toalet u trenucima dok gubi.

"Nije toliko stvar u odlasku s terena, koliko u vremenu. Pričao sam s timom prije meča i očekivao sam to. Spremio sam se na to da će to napraviti, ako mu stvari ne budu išle na ruku. Ali ne mogu utjecati na to kako će to fizički djelovati na mene... Stalno je radio pauze, medicinski time-out, pa mijenjanje reketa kad sam ja imao 0:30 u četvrtom setu. To je možda slučajnost, ali ne vjerujem da mu je reket radio problem. Razočaran sam jer je to utjecalo na ishod meča. Ne kažem da bih pobijedio, ali imalo je utjecaja. Cijenim ga, briljantan je igrač, ali nemam strpljenja za takve stvari i ne poštujem ga više", rekao je Andy Murray nedavno na US Openu, a prije toga je Nijemac Alexander Zverev optužio grčkog tenisača da iz WC-a šalje poruke treneru i ocu te traži savjete što promijeniti u igri.

Pročitajte više