2. HNL

Trener drugoligaškog hita opet oduševio: "Hajduk ćemo morati dobiti na prevaru"

Screenshot: Youtube/HNK Orijent TV

HNK ORIJENT 1919 igra senzacionalno u 2. HNL, trenutačno su druga momčad lige sa šest bodova iza lidera Šibenika.

Očekivala se borba za ostanak budući da su s Cibalijom, Croatijom iz Zmijavaca i Dubravom ušli iz Treće lige, međutim momčad Fausta Budicina u zadnjih pet utakmica ima četiri pobjede.

Posljednju su postigli protiv Dugopolja na domaćem terenu, završilo je 3:2. Nakon toga Budicin je oduševio originalnom izjavom.

Riječki trener nastavio je u istom stilu i u najavi nedjeljne utakmice (16 sati) protiv Hajduka II. Nahvalio je igru splitskog sastava, a onda ispalio da će njegova momčad "morati varati" ako želi pobijediti.

"Čeka nas goropadni Hajduk, momčad koja već tri, četiri godine igra zajedno. Ima jasno definirane linije kretanja u fazama napada i obrane. Najkvalitetniji su drugoligaš u fazi posjeda lopte, što je pohvalno. Njihov trener nastavio je rad prethodnika Oreščanina tako da nas u nedjelju čeka zahtjevna utakmica. Mi ćemo morati biti pametniji i nekako ih pokušati prevariti, doći na neku prevaru do bodova", rekao je Budicin kroz smijeh.

Trener Orijenta istaknuo je da je za dobar rezultat zaslužna simbioza stožera i igrača, a onda ponovno nasmijao izjavom o atmosferi u svlačionici

"U svlačionici ponekad imam osjećaj da spavaju. Onda me razuvjere na terenu. Ipak me nešto slušaju i tijekom sastanka. Simbioza stručnog stožera i igrača baza nam je za dobru atmosferu u svlačionici i odlične rezultate. Kad dišemo kao jedan, onda se možemo nadati dobrim rezultatima. Probleme je lakše prebroditi kad smo svi kao jedan."

Liga je skroz izjednačena. Nakon osam kola Šibenik je prvi s 21 bodom, a onda slijedi Orijent sa šest bodova manje. Međutim sve do osmog mjesta klubovi su na samo par bodova razlike.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više