HAJDUK

Trener Hajduka: Ostajemo u Zagrebu, želimo se zbližiti i okrenuti neke stvari

Foto: hajduk.hr

HAJDUK u osmini finala hrvatskog kupa gostuje kod Gorice, a utakmica je na rasporedu sutra u 17 sati.

Uoči susreta javnosti se na presici obratio Damir Burić. U prošloj sezoni Gorica je Hajduku bila ogroman problem, splitska momčad osvojila je samo dva boda iz četiri utakmice. Ipak, u prvoj utakmici ove sezone taj niz je prekinut te je Hajduk na Poljudu pobijedio 3:0. 

Bijele sada čekaju dva uzastopna ogleda s Goricom, nakon kup utakmice već u subotu imaju prvenstveni okršaj, također u gostima.

 

 

Treneru, što očekujete od sutrašnje utakmice?

Očekuje nas utakmica u kojoj nema favorita, ide se na pobjedu. Gorica je protiv Rijeke zasluženo pobijedila u gostima, mi smo nakon prošle utakmice imali kratki predah, ali današnjim treningom želimo vidjeti kakve opcije imamo. Vodimo sve igrače koji su zdravi, Bašić i Bulos ostaju, a svi drugi su s nama do subote.

Ostaje li se u Zagrebu?

Da, momčad je izrazila želju da ostanemo, da budemo zajedno i da budemo još bliži jedan drugome. To su dvije jako bitne utakmice i pokazuju neki put, želimo dati sve od sebe i okrenuti neke stvari koje do sada nisu bile, pogotovo u gostima.

Kakvu Goricu očekujete?

Vidjeli ste protiv Rijeke koja je u našem rangu, Gorica je već pokazala svoju kvalitetu, očekuje nas težak protivnik. Rekao sam, ove sezone u HNL-u je konkurencija jaka, Gorica ima kontinuitet, jednostavno su neugodni.

Koliko je teško u tako kratkom periodu igrati s istim protivnikom?

Nema tu puno dileme, treba se što prije regenerirati, odabrati najbolju taktiku, sastav i to je to. Do subote je jako kratak period, zato i vodimo veliki broj igrača. Dosta je igrača upitno, još moramo sačekati za preciznije informacije.

Tko je sve upitan?

Jradi, Caktaš i Nejašmić.

Vrijeme neće biti idealno, ali tako će biti i domaćinima.

Mi smo ovdje imali ljeto, moramo se što prije prilagoditi na drugačije uvjete. Nastojat ćemo da ta adaptacija traje što kraće.

Zadnja utakmica na ispadanje na Poljudu bila je protiv Gzire...

Protivnik je jak, zadnji rezultat to najbolje pokazuje. Nema iznenađenja, jednostavno se moramo suprotstaviti najbolje što možemo. Korekcije nemamo, kup utakmice su posebne, nema kalkuliranja. Igrači Gorice su u sjajnoj formi, Lovrić, Zwolinski, ali utakmice protiv jakih protivnika i nas podižu.

Jeste li vježbali jedanaesterce?

Ne.

Koliko je važno dobiti u 90 minuta?

Ako možemo, naravno da ćemo to riješiti u 90 minuta. Kako je nama, tako je i njima, jer imamo upravo s njima utakmicu tri dana nakon. Nemam ništa protiv produžetaka i prolaska, to je najvažnije.

Što biste birali između prolaska u kupu i sva tri boda u subotu?

Nema biranja, idemo po jedno i po drugo.

Pročitajte više