SERIE A

Trener Juventusa govorio o Ronaldu i o situaciji s kojom se još nije susreo

Foto: Andrea Bressanutti/LaPresse/Guliver

JUVENTUS je kiksom krenuo u sezonu u kojoj namjerava vratiti naslov prvaka Italije nakon što mu je Inter prekinuo devetogodišnju dominaciju. Vodio je 2:0, ali Udinese je iskoristio dvije greške golmana Szczesnyja i izjednačio, a VAR je zbog zaleđa poništio pobjednički gol Cristiana Ronalda, koji je ušao tek pola sata prije kraja.

"Odigrali smo dobru utakmicu, ali nažalost, to je nogomet. Trebali smo biti bolji u drugom poluvremenu, ali nismo se znali nositi s neočekivanim događajima. Ovo nam mora biti lekcija", rekao je nakon utakmice Massimiliano Allegri, povratnik na klupu Juventusa nakon dvogodišnjeg izbivanja.

Što je bilo sa Szczesnyjem?

"Izgubili smo previše lopti u sredini u drugom poluvremenu. Možda smo bili malo umorni. Ali ne smijemo primati ovakve golove. Dobro smo se branili, nisu nam uputili niti jedan udarac u okvir."

Osim ona dva koja su završila u mreži, a za oba je direktno odgovoran golman Szczesny. Prvo je skrivio penal iz kojeg je Pereyra smanjio, a onda je bio preponosan da ispuca loptu na tribine pa su mu je domaćini ukrali, a Deulofeu pogodio praznu mrežu za 2:2.

"Szczesny je odličan golman. Nije napravio tehničku pogrešku, ali morao je bolje razumjeti situaciju i ne sramiti se poslati loptu na tribine", prokomentirao je Allegri.

Što je bilo s Ronaldom?

Priča dana ipak je bio Cristiano Ronaldo koji je utakmicu započeo na klupi. Talijanski mediji odmah su zaključili da je Portugalac zatražio transfer, a Pavel Nedved morao je to odmah demantirati.

"Ronaldo se dobro osjeća. Razgovarali smo prije utakmice i rekao sam mu da će početi na klupi. Prihvatio je to i igrao dobro kad je ušao, čak je i postigao gol, ali su mu ga poništili", objasnio je Allegri situaciju s Ronaldom.

Što je bilo s izmjenama?

Osim Ronalda, u drugom poluvremenu ušao je i Manuel Locatelli, najznačajnija Juventusova ovoljetna prinova, a Allegri je konstatirao da još nije 100 posto spreman.

Treneru Juventusa ovo je bila prva službena utakmica nakon odlaska iz istog kluba na ljeto 2019., što znači da je izbjegao rad u pandemijskoj eri koja je donijela neke promjene u nogomet.

"Još moram shvatiti kako koristiti pet zamjena. Ovo mi je bio prvi put da sam to radio, ne znam jesam li ih koristio ispravno ili ne. Moram se prilagoditi", rekao je Allegri.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više