hnl

Trener Osijeka: Imamo veći hendikep nego Rijeka, Rožman misli drugačije

Foto: NK Osijek

OSIJEK je već u petak otputovao u Rijeku gdje ga u subotu očekuje drugi uzastopni derbi u HNL-u. Poslije pobjede nad Dinamom 1:0, Osijek u subotu od 17:30 igra protiv Rijeke.

Utakmicu je najavio trener Osječana Ivica Kulešević.

"Odmah nakon utakmice protiv Dinama, okrenuli smo se utakmici protiv Rijeke. Igrači i ja razmišljamo o svakoj idućoj utakmici kao najvažnijoj, ishod derbija na Rujevici jako nam je bitan. Utakmica će biti neizvjesna, moramo biti na maksimumu da bismo nešto učinili. Imamo kvalitetu, imamo se čemu nadati", kazao je Ivica Kulešević za klupsku TV pa dodao:

"Poštujemo Rijeku! Mi igramo bez prvoga topnika Marića, oni igraju bez Čolaka. Ja mislim da smo mi više hendikepirani, kolega Rožman misli da su oni više hendikepirani! Imamo mi dovoljno kvalitete i veliki roster, vjerujem da ćemo igrati na visokom nivou, pa ćemo nakon utakmice vidjeti što smo napravili."

Kulešević ne smatra da će subotnji derbi odrediti poredak na vrhu.

"Nije ovo presudna utakmica iako je jako bitna. Rijeka je jako dobra, vidim da su nešto radili u prijelaznom roku, očekujem napadačku igru s obje strane, mislim da će presuditi individualna kvaliteta."

Trener Osijeka na raspolaganju neće imati Mirka Marića, dok Rijeci na usluzi zbog istog razloga - akumuliranih žutih kartona - neće biti Čolaka. Kulešević nije odlučio tko će ga zamijeniti.

"Volim imati petnaestak igrača koji vjeruju da su neophodni za momčad, da su standardni. Imamo dosta solucija vezano za pojedine igrače i formacije. Umjesto Marića postoji opcija sa Špoljarićem i Lončarom, može i s Piljom... Nismo još odlučili! Bočkaj se oporavlja i još nije spreman", zaključio je Kulešević, koji je po dolasku u Rijeku odmah odradio trening s momčadi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više