Trener Varaždina: Hajduk je opet prvi. U Splitu je euforija

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HAJDUK i Varaždin u nedjelju od 16:30 na Poljudu igraju utakmicu 15. kola SuperSport HNL-a. Hajduk je vodeći s 30 bodova, tri više od Rijeke koja ima utakmicu manje i sedam više od Dinama koji ima dvije utakmice manje. Varaždin je šesti sa 17 bodova. Susret Hajduka i Varaždina na konferenciji za medije najavio je varaždinski trener Mario Kovačević. Podsjetimo, Kovačeviću je dijagnosticiran karcinom na predjelu plućnog krila, što je klub objavio ranije danas.

"Vidjeli ste pobjedu Hajduka u Osijeku prije dva dana. Opet su prvi na ljestvici i u Splitu je euforija"

Varaždin je u prošlom, 14. kolu odigrao 1:1 s Dinamom, s time da je gol primio u 94. minuti. "Normalno da vam je žao kada primite gol u posljednjim minutama, ali zaboravili smo na to, opet je to bod protiv Dinama. Moramo biti svjesni da je to uvijek uspjeh i okrenuti se budućnosti", rekao je Kovačević pa se dotaknuo Hajduka:

"Ponovo smo u fazi kada igramo protiv najboljih hrvatskih klubova - poslije Dinama idemo na Poljud Hajduku. Vidjeli ste pobjedu Hajduka u Osijeku prije dva dana. Opet su prvi na ljestvici i u Splitu je euforija, vjerujem da će biti pun stadion, ali mi se ne želimo opterećivati njima. Idemo igrati svoju igru. I nama će biti gušt igrati pred takvim ambijentom", najavio je Kovačević.

Varaždin će biti bez Brodića i Vukušića

"Imamo sitne probleme poslije utakmice s Dinamom, neke ozljede i bolesti sad u ovo vrijeme, ali opet, bit će nas dovoljno, skupit ćemo se, najbolji i zdravi će početi utakmicu, ima nas dovoljno. Siguran sam da ćemo složiti dobru ekipu koja će moći parirati Hajduku.

Nažalost, Fran Brodić i Ante Vukušić još ne mogu. Ivan Nekić i Matija Kolarić isto neće konkurirati za ovu utakmicu. Jorgo Pellumbi i Marko Vukčević će vjerujem biti spremni za Hajduk. Ostali su zdravi, dobro treniramo, imamo još dva treninga da napravimo dobre stvari, da se dobro pripremimo", rekao je Kovačević.

"Ako želimo dobar rezultat, moramo biti svjesni da moramo postići gol na Poljudu"

"Svjesni smo da ćemo morati odigrati možda i najbolju utakmicu u prvenstvu ako želimo nešto napraviti. Posebno moramo biti svjesni da na početku, dok Hajduk drži euforija, moramo biti čvrsti i odgovorni. Pokazujem da možemo biti čvrsti jer uz Rijeku imamo najmanje poraza (dva, op.a.).

Želim da budemo hrabriji prema naprijed, to sam zamjerio svojim igračima nakon Dinama. Posebno kad smo vodili protiv Dinama 1:0. Uvijek želim da pokušamo dati drugi gol, a ne da se samo branimo. Tako će biti na Poljudu - čvrsto, odgovorno, ali i da u svakoj situaciji kada budemo mogli idemo naprijed.

Imamo kvalitetne igrače za igru prema naprijed i želimo pokušati doći do pogotka. Ako želimo dobar rezultat, moramo biti svjesni da moramo postići gol na Poljudu, tek se onda možemo nadati pozitivnom rezultatu", zaključio je Kovačević.

Pročitajte više