SUPERSPORT HNL

Trener Varaždina: Sad moramo pokazati da prve tri utakmice nisu bile slučajne

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

OSIJEK sutra od 18:55 na Gradskom vrtu dočekuje Varaždin u utakmici 5. kola SuperSport HNL-a. Ovaj susret je na konferenciji za medije najavio trener varaždinske momčadi Mario Kovačević. Podsjetimo, Osijek je jako loše krenuo u prvenstvo i nakon četiri kola ima samo četiri boda, dok Varaždin s druge strane ima jednak broj bodova, ali je pokazao igru kojom se prometnuo kao hit ove sezone HNL-a.

"Dobro su dečki odigrali i to me veseli jer bit će i kartona i nažalost i ozljeda, pa moramo imati spremnu širu momčad. Nama svaki igrač treba biti spreman. Na utakmici je bilo puno toga dobrog, osim ozljede Karabatića. Također, nisam zadovoljan time što smo primili tri gola, i to dva gola iz prekida i opet gol u 46. minuti. To pod hitno moramo popraviti", rekao je Kovačević.

Spremni su za Osijek

Varaždin nastavlja seriju utakmica protiv najjačih hrvatskih klubova. Nakon Hajduka i Dinama na red im je došao i Osijek. U Gradskom vrtu Mario Kovačević neće moći računati na Karabatića, a u konkurenciji neće biti ni Posavca.

"Igrati u Osijeku je uvijek teško. Ne obraćamo pažnju na njihove probleme, već gledamo na sebe i našu igru. Veseli me da smo tri utakmice igrali onako kako mi želimo i nadam se da ćemo tako nastaviti i u Osijeku. Na nama je da pokažemo da posljednje tri utakmice nisu slučajnost i onda se možemo nadati i bodovima", rekao je Kovačević pa komentirao krizu Osijeka:

"Mi ćemo sve učiniti da njihova kriza završi poslije naše utakmice. Ako mi budemo pravi, onda se možemo nadati bodovima. Nogomet je takav, ekipa poslije dvije godine dođe u krizu i oni će sve napraviti da što prije izađu iz krize."

 

Hit SuperSport Hrvatske nogometne lige, NK Varaždin u 5. kolu gostuje kod momčadi NK Osijek. Respektabilna ekipa koja se dva tjedna nalazi u igračkoj i rezultatskoj krizi novi je protivnik Varaždinaca.

U nedjelju, 14. kolovoza na Gradskom vrtu Varaždinci će pokušati ponoviti dobru igru kakvu su pokazali u posljednja tri susreta i osvojena četiri boda.

U sklopu priprema za nedjeljni prvenstveni susret Varaždin je odigrao prijateljsku utakmicu s momčadi Dnipro 1 koja je završila rezultatom 3:3. Trener Varaždinaca Mario Kovačević priliku je dao i onim igračima koji su do sada imali manju minutažu ali u igri su bili i standardni igrači iz prvog sastava.

- Dobro su dečki odigrali i to me veseli, jer bit će i kartona i nažalost i ozljeda pa moramo imati spremnu širu momčad.  Nama svaki igrač treba biti spreman. Na utakmici je sve puno toga dobrog, osim ozljede Karabatića. Također, nisam zadovoljan i s tim što smo primili tri gola, i to dva gola iz prekida i opet gol u 46. minuti. To pod hitno moramo popraviti, najavio je Kovačević.

Serija protiv najjačih

Varaždin nastavlja seriju utakmica protiv najjačih hrvatskih klubova. Nakon Hajduka i Dinama na red im je došao i Osijek. U Gradskom vrtu Mario Kovačević neće moći računati na Karabatića, a u konkurenciji neće biti niti Posavca.

- Igrati u Osijeku je uvijek teško. Ne obraćamo pažnju na njihove probleme, već gledamo na sebe i našu igru. Veseli me da smo tri utakmice igrali onako kako mi želimo i nadam se da ćemo tako i nastaviti i u Osijeku. Na nama je da pokažemo da posljednje tri utakmice nisu slučajnost i onda se možemo nadati i bodovima, naglasio je Kovačević.

Osijek je tijekom tjedna odigrao susret protiv Đakovo Croatije i pobijedili uvjerljivo 7:0. Trener Bjelica je očito procijenio da im treba takav susret u kojem će se razigrati i raspucati ekipa.

- Mi ćemo sve učiniti da se njihova kriza završi poslije naše utakmice. Ako mi budemo pravi, onda se možemo nadati bodovima. Nogomet je takav, ekipa poslije dvije godine dođe u krizu i oni će sve napraviti da što prije izađu iz krize, upozorio je Kovačević.  

Susret 5. kola SuperSport HNL-a između Osijeka i Varaždina igra se u nedjelju, 14. kolovoza s početkom u 18,55 sati na stadionu Gradski vrt.

Pročitajte više