Treneri složni: Kuže i Da Silva najbolji

DERBI Hajduka i Dinama trebao je biti posljednji susret jesenskog dijela 15. sezone Prve HNL. Katastrofalni vremenski uvjeti nisu dopustili igračima da istrče na Poljud i na pravi način privedu kraju još jednu, za Zagrepčane vrlo uspješnu, a za Splićane nikad lošiju polusezonu.

No, kad se podvuče crta i objektivno osvrne na minulih pet mjeseci, jasno je da se radilo o iznimno zanimljivoj polusezoni, u kojoj smo pratili strahovit uspon nalet Dinama, ali i strmoglavi pad Hajduka. Polusezona koja je u prvi plan nakon dugo vremena gurnula manje i slabije klubove poput Kamen Ingrada i Varteksa, te polusezona u kojoj smo dobili nove golgetere u liku Ivana Jolića. Leona Benka, Srđana Lakića i Ahmeda Sharbinija.

Naši nogometni stručnjaci i prvoligaški treneri u jednom se ipak moraju složiti; ova je polusezona bila obojena u plavo. Nogometna godina za hrvatske prvoligaške klubove koji su stekli pravo nastupa na europskim travnjacima protekla je, blago rečeno, ispod svakog očekivanja. Sve je počelo s mađarskom katastrofom Hajduka, koju je začinilo teško, ali očekivano ispadanje Intera od Crvene Zvezde.

Hajduk se još uvijek nije uspio pravo oporaviti od debrecenskog šoka, dok je njegov najžešći rival pod vodstvom inspiriranog Josipa Kužea, vrlo brzo i efikasno došao do 22 boda prednosti.

Iako će se mnogi naši stručnjaci složiti i oko imena ovogodišnjeg prvaka, prava borba vodit će se oko preostalih mjesta koja vode prema Europi. Ovogodišnju polusezonu obilježile su i smjene trenera, tako su zbog loših rezultata, presinga ili nečeg trećeg svoja mjesta napustili Ćiro Blažević, Igor Pamić, Branko Karačić i Elvis Scorija.

Index je nakon posljednjeg, 18. kola ovog dijela prvenstva razgovarao s našim prvoligaškim trenerima, s ciljem da vam prenese njihove komentare vezane uz proteklih pet mjeseci, ali da vas upozna s njihovim namjerama za nastavak sezone. Da li su ispunili svoja očekivanja ili ne, kako su doživjeli nalet Dinama ili debakl Hajduka, tko je bolji - Kranjčar ili Da Silva, sve smo to samo radi vas upitali naše stručnjake, i vjerujte, dobili vrlo zanimljive odgovore.

U četvrtak smo razgovarali s trenerom Varteksa Zlatkom Dalićem, trenerom Slaven Belupa Nikolom Jurčevićem i trenerom Kamen Ingrada Ivanom Matkovićem.

Cjeloviti intervjui:

Zlatko Dalić: Ne krene li Hajduk prema Ligi 6, to će biti katastrofa

Ivan Matković: Zbog Hajdukovog neuspjeha Kranjčarev talent ostaje po strani

Nikola Jurčević: Uništili su nas suci i propuštene prilike

Pročitajte više