DINAMOVI EUROPSKI SUPARNICI

Tri Dinamova europska suparnika ovog vikenda ukupno su osvojila dva boda

Foto: EPA

DINAMO je u četvrtak protiv Wolfsberga upisao drugu pobjedu u ovosezonskoj skupini Europa lige i trenutno drži prvo mjesto na ljestvici. Njegovi suparnici Feyenoord, CSKA Moskva i Wolfsberg ovog su vikenda u svojim prvenstvima osvojili ukupno četiri boda.

Feyenoord i Wolfsberg uzeli bod kod kuće, CSKA izgubio na gostovanju

Idući Dinamov suparnik, nizozemski Feyenoord, remizirao je kod kuće protiv Utrechta (1:1). Van der Maarel je goste doveo u vodstvo u 50. minuti, ali je bod momčadi iz Rotterdama osigurao Geertruida nakon dobre reakcije poslije centaršuta. Nakon deset kola Feyenoord drži četvrto mjesto na tablici, a za vodećim Ajaxom zaostaje pet bodova. Feyenoord će ugostiti Dinamo na kultnom De Kuip stadionu u četvrtak od 18:55.

Prošli Dinamov suparnik, austrijski Wolfsberg, ostvario je identičan rezultat kod kuće protiv Rieda. Srpski napadač Dejan Joveljić zabio je za vodstvo Wolfsberga u 54. minuti, sedam minuta nakon što su gosti ostali s igračem manje. Ta prednost ipak nije bila dovoljna pa je Grull iz penala u 85. minuti donio bod gostima. Wolfsberg se trenutno nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, s deset bodova iz osam kola.

Jedini Dinamov suparnik koji nije osvojio ni bod je CSKA, koji je s minimalnih 1:0 poražen u Rubinu od Kazana. Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za goste, a Kristijan Bistrović posljednjih 20 minuta. CSKA je do ovog kola držao prvo mjesto tablice, a sad je tu poziciju prepustio Zenitu koji ima isti broj bodova kao i oni.

Derbi između Dinama i Hajduka je odgođen pa su Modri dobili nekoliko dana odmora više uoči nastavka Europa lige.

Dinamo može proći dalje i uz dva poraza

Podsjetimo, za siguran prolazak u nokaut-fazu Dinamu je potrebna pobjeda u sljedećem kolu na gostovanju kod Feyenoorda ili bod na Maksimiru u posljednjem kolu protiv CSKA. 

Postoji opcija i da Dinamo u sljedećem kolu i porazom osigura prolazak, ali bi u tom slučaju CSKA i Wolfsberger morali odigrati bez pobjednika. Onda Wolfsberger ne bi mogao imati više od osam bodova, koliko ima i Dinamo, a hrvatski prvak ima bolji međusobni omjer od Austrijanaca. Dinamo bi u toj situaciji prošao dalje i s dva poraza.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više