Trojica nogometaša sa SP-a 1998. godine i danas igraju. Znate li tko su oni?

Foto: Profimedia

PROŠLO je 25 godina od Svjetskog prvenstva kojem je 1998. godine bila Francuska i na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila brončanu medalju. U razdoblju od tog natjecanja do danas mnoge su legende otišle u mirovinu, a djeca nekih od njih danas su istaknuti igrači. Ipak, postoje još neki koji su aktivni, točnije njih trojica.

Gianluigi Buffon

Daleko najpoznatije ime na tom kratkom popisu. Legendarni talijanski vratar danas je 45-godišnjak koji brani za Parmu i malo je nedostajalo da se prošle sezone s klubom vrati u Serie A.  Legenda Parme, Juventusa i nekadašnji PSG-ov golman u prošloj je sezoni branio u 19 utakmica, primio je 24 gola i pet puta očuvao mrežu netaknutom.

Shinji Ono

Drugi od te trojice i prvi od dvojice Japanaca na popisu. Na SP-u 1998. skupio je 18 minuta, danas su mu 43 godine i veznjak je prvoligaša Hokkaido Consadole Sapporo. Najveći dio karijere proveo je u rodnom Japanu, a u Europi godinama igrao za Feyenoord i jednu sezonu za Bochum.

Teruyoshi Ito

Najstariji član ovog društva danas je 48-godišnjak koji igra za japanskog trećeligaša Azul Claro Numazu. U Francuskoj 1998. nije dobio niti minute. Igra u veznoj liniji.

Pročitajte više