Trojici hajdukovaca istječe ugovor. Treba li ih klub zadržati?

Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell

HAJDUK je veliki dio sezone bio lider SuperSport HNL-a, da bi u drugoj polusezoni doživio neviđeni raspad. Trenutno je u nizu od pet poraza u svim natjecanjima. Pri tome je ispao u polufinalu Kupa kod kuće protiv Dinama, dok je na tablici SHNL-a 16 bodova iza Rijeke i kladionice ga uglavnom više i ne drže u ponudi za prvaka.

Rezultiralo je to brojnim smjenama u Hajduku pa je tako splitski klub ostao bez trenera Mislava Karoglana, predsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Ostaje upitno i tko će iduće sezone ostati u momčadi i koliko će Hajduk morati prodavati. Posebno se to odnosi na četvoricu igrača koji su tu na posudbi ili im istječe ugovor.

Tko treba ostati u Hajduku?

Na posudbi u Hajduku su formalno i Josip Brekalo i Ivan Perišić. No, za prvog se zna da gotovo sigurno odlazi iz Hajduka i da mu je ovo bila stepenica za pokušati izboriti plasman na Europsko prvenstvo, dok će Perišić vrlo vjerojatno potpisati novi ugovor s Hajdukom.

Od ostalih igrača koji bi mogli otići su Vadis Odjidja-Ofoe, Dino Mikanović i povremeni kapetan ekipe Nikola Kalinić. Odjidja-Ofoe je stigao ljetos kao igrač s velikim pedigreom, ali nije se nametnuo.

Navijači mu još od prvog dana zamjeraju manjak trke, a iduće sezone će napuniti 36 godina i prošao je velik broj ozljeda u karijeri. Mikanović je u drugom dijelu sezone igrao uglavnom loše, a bio je označen i kao jedan od glavnih krivaca poraza protiv Lokomotive kada je dobio crveni karton u prvom poluvremenu. Nakon te utakmice krenuo je Hajdukov slobodni pad.

Konačno, Bijeli su već jednom iz mirovine vraćali Kalinića s mišlju da svojim iskustvom može biti prevaga u ključnim utakmicama te da još uvijek u sebi ima barem poluvrijeme vrlo dobrog nogometa. Moguće je da ćemo vidjeti scenarij gdje on tu ostaje i za iduću sezonu. Mi vas pitamo - da vi odlučujete, tko bi od navedenih igrača ostao u Hajduku?

Pročitajte više