TRANSFERI

Tuchel o kapetanu Chelseaja: Poseban je ako ne čuje nijedan glas u glavi

Foto: Profimedia

CESAR AZPILICUETA na kraju sezone mogao bi napustiti Chelsea. U londonski klub stigao je 2012. godine iz Marseillea te je došao do statusa kapetana. Trener londonskog kluba Thomas Tuchel za službenu stranicu Chelseaja govorio je o Španjolcu, kojeg se često povezuje s odlaskom u Barcelonu.

Tuchel je potvrdio da razgovori traju. "Mislim da je osjećao kako je osvojio sve nakon Svjetskog klupskog prvenstva, pa mogu shvatiti da razmišlja kako je ciklus došao do kraja. Dolazi i do promjene vlasništva kluba. Dosad je igrao pod istim vlasnikom (Roman Abramovič, op. a.). Možda je to promijenilo njegovo mišljenje", izjavio je Tuchel.

Azpilicuetin ugovor s Chelseajem traje do 2023. godine. "On voli klub, voli biti njegov dio i voli izazov. Naš je kapetan. Razgovaramo i morat ćemo biti sebični jer nije na nama da rješavamo probleme ili ispunjavamo želje drugih klubova", dodao je trener.

"Možda on sam mora shvatiti"

Tuchel je pohvalio njegovu osobnost i rekao da želi da ostane. "Postoji više stvari o kojima moramo razmisliti. Azpilicueta daje sve od sebe kada je potpuno predan. No ako je sada vrijeme za odlazak i ako se ne može riješiti tog osjećaja, onda moramo otvoreno razgovarati jer on to zaslužuje", nastavio je Tuchel.

"Moramo znati može li dati sve što ga čini posebnim. Poseban je samo ako je 100 posto predan i ako nema nijedan drugi glas u glavi. Ne moramo to saznati danas ili sutra. Imamo još vremena. U privilegiranoj smo poziciji jer imamo ugovor. Vidjet ćemo, možda on sam mora shvatiti", zaključio je Tuchel.

Pročitajte više