Tučnjave skoro zasjenile Giannisovu noć rekorda, brata mu morali zadržavati na klupi

Foto: Profimedia

MILWAUKEE BUCKSI pobijedili su Indiana Pacerse 140:126 u sinoćnjoj utakmici NBA lige, a Giannis Antetokounmpo, najveća zvijezda Bucksa, odigrao je fantastičnu utakmicu i postavio rekord franšize, koju je 2021. godine doveo do naslova. Antetokounmpo je srušio svoj rekord, ali i rekord Bucksa u broju koševa koje je jedan igrač postigao na utakmici.

Susret protiv Indiane završio je sa 64 poena, čime je poboljšao svoj najbolji učinak karijere (55 koševa) i najbolji učinak pojedinca u Bucksima. Dosad je rekorder bio Michael Redd, koji je 2006. ubacio 57 poena u porazu Bucksa od Utah Jazza. Grčki reprezentativac je noć za pamćenje izgradio na šutu 20/28 iz igre, 24/32 s crte slobodnih bacanja, a fantastičnoj igri u napadu pridodao je i 14 skokova, tri asistencije i četiri osvojene lopte.

VIDEO: Arena Sport

Podsjetimo, prije tjedan dana ove su dvije momčadi igrale polufinale NBA kupa. Giannis je tada ubacio 37, a Indiana je pobjedom stigla do finala u kojem su bolji bili LA Lakersi.

Skoro dvije tučnjave

Damian Lillard s 21 poenom i šest asistencija, Bobby Portis s 19 koševa i Khris Middleton s 14, devet skokova i sedam asistencija bili su, uz Antetokounmpa, najbolji kod Bucksa. Tyrese Haliburton (sedam asistencija) i Myles Turner (devet skokova) ubacili su svaki po 22 koša za Pacerse.

Dodajmo da je na utakmici skoro došlo do tučnjave nakon što je Antetokounmpa u napadu nepropisno zaustavio Aaron Nesmith. Portisa je taj prekršaj naljutio i krenuo je na Indianinog igrača. Poludio je i Giannisov brat Thanasis, kojeg su morali zadržavati da ne utrči s klupe.

VIDEO: Arena Sport

Također, skoro je do tučnjave došlo i nakon utakmice, navodno zbog toga što je Giannis htio loptu kojom je ona odigrana, a igrači Pacersa mu je nisu htjeli dati.

VIDEO: Arena Sport

Pročitajte više