Transferi

Tudor je Hrvata zakucao za klupu. RMC: Želi ga klub iz Premier lige

Foto: Profimedia

OD DOLASKA Igora Tudora u Marseille, hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car na terenu je u službenim utakmicama proveo tek osam minuta. Prvo kolo Ligue 1 propustio je zbog suspenzije, ali ni u iduća tri nije uspio izboriti mjesto u prvih 11, koje je u posljednje četiri sezone uglavnom standardno držao.

Tudor pritom koristi sustav igre s tri stopera, a u međuvremenu je za tu poziciju doveo i Erica Baillyja iz Manchester Uniteda te ga na debiju uveo u igru u 58. minuti. Ćaleta-Car tako, čini se, nije u Tudorovim planovima te bi zbog toga mogao napustiti klub.

Ide u Premier ligu?

Klub koji se pokazuje kao najozbiljniji kandidat za dovođenje Ćaleta-Cara je engleski prvoligaš Southampton, tvrdi Sacha Tavolieri, dopisnik francuskog RMC Sporta. Hrvatski reprezentativac ne bi trebao biti skup, Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 16 milijuna eura, ali dobra vijest za sve potencijalne kupce jest da je u zadnjoj godini ugovora.

Dolazak Ćaleta-Cara u Southampton uvjetovan je odlaskom poljskog stopera Jana Bednareka. No kako je obavijestio i Fabrizio Romano, Bednarek je na izlaznim vratima kluba te bi trebao potpisati za Aston Villu, a hrvatski nogometaš će ga zamijeniti.

Podsjetimo, Ćaleta-Car u Marseilleu je od 2018. godine, kada je za 19 milijuna eura stigao iz RB Salzburga. U Salzburg je pak došao kao 17-godišnjak iz Šibenika. Za francuski klub skupio je 129 nastupa i pet golova.

Pročitajte više