Tudor je opet poraz pretvorio u pobjedu. Po tome je francuski rekorder

Foto: Profimedia

IGOR TUDOR ne prestaje postavljati rekorde i ostvarivati pothvate u prvoj sezoni kao trener Marseillea. Posljednja utakmica u kojoj mu je to uspjelo je ona u kojoj je na svom terenu pobijedio Auxerre (2:1) u 33. kolu i tako pet utakmica prije kraja došao na pet bodova od aktualnog prvaka i donedavno nedodirljivo vodećeg PSG-a.

No, nakon prvog dijela se činilo kako neće tako biti jer su gosti, koji su imali čak 34 boda manje od drugoplasiranog Marseillea te se žestoko bore za opstanak, vodili 1:0 golom Birama Tourea. Tudorova momčad je k tome poluvrijeme završila s čak 13 neuspješnih udaraca prema golu. U zadnjih 17 godina francuskog prvenstva samo je Montpellier imao jalovije prvo poluvrijeme kada je prije šest godina protiv Dijona 15 puta neuspješno pucao na gol.

No, pred kraj utakmice Tudor je preokretom pokazao da je francuski kralj comebacka. Golovima Cengiza Undera u 75. i Alexisa Sancheza u 77. minuti došao je do vrijedne pobjede i to tako da je čak peti put ove sezone prvo primio gol. Po tome je rekorder u Francuskoj.

 

Pročitajte više