Tudorova revolucija u Laziju. Talijani: Na prvom treningu je promijenio formaciju

Foto: EPA

HRVATSKI trener Igor Tudor (45) naslijedio je Maurizija Sarrija na klupi Lazija. Sarri je napustio rimski klub nakon što je izgubio pet od posljednjih šest prvenstvenih utakmica te tako iz zone koja vodi u Ligu prvaka pao na deveto mjesto. Usput je u osmini finala Lige prvaka ispao od Bayerna.

Corriere dello Sport piše da je počela Tudorova "taktička revolucija u Laziju". Na prvom treningu je poručio igračima da planira igrati s trojicom u obrani, dok se Sarri dosad držao sustava 4-3-3. Više Tudorovih ideja bit će poznato nakon reprezentativne pauze, kada će mu se vratiti svi igrači.

Zasad je pojedinačno razgovarao s nekoliko igrača, a Corriere ističe upute koje je dobio Luis Alberto (31). Španjolski nogometaš, s četiri gola i sedam asistencija u ovoj sezoni, igrao je na mjestu centralnog, ali i ofenzivnog veznjaka, dok bi pod Tudorom trebao isključivo imati napadački orijentiranu ulogu. Corriere navodi kako hrvatski trener nikome ne garantira mjesto u prvih 11, ali će od svih očekivati puno trke.

Tudor ima težak raspored 

Laziju devet kola prije kraja Serie A zadnje mjesto koje jamči Europu bježi četiri boda, s time da Atalanta, koja je na toj šestoj poziciji, ima utakmicu manje. U talijanskom kupu je došao do polufinala, gdje ga čekaju dvije utakmice s Juventusom. No, to nije sve.

Naime, Tudor ima nevjerojatno težak raspored na početku gaže u Laziju, i to u samo prva 23 dana. Juventus, klub u kojem se proslavio kao igrač i u kojem je bio pomoćni trener, u navedenom kratkom razdoblju bit će mu suparnik čak tri puta.

Prije dvije spomenute kup-utakmice, čeka ga prvenstveni susret s torinskim sastavom, koji se nalazi na trećem mjestu Serie A. Tudor će kao trener Lazija debitirati upravo protiv Juventusa 30. ožujka na Olimpicu, dok ga osam dana kasnije na istome mjestu čeka gradski derbi protiv Rome.

Pročitajte više