Tukao se s Boysima kao Hajdučko srce i igrao za Dinamo. Sad je postao trener BiH

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MIRKO HRGOVIĆ (45), daleko poznatiji pod nadimkom Mafro, bivši nogometaš Hajduka, Dinama, Splita, Zadra te niza klubova od Japana, preko BiH i Njemačke do Grčke, postavljen je za pomoćnika novog izbornika BiH.

Sergej Barbarez uzeo ga je za asistenta, a u stožeru će mu biti i Zlatan Bajramović, Ninoslav Milenković, Saša Papac i Kenan Hasagić. Zanimljivo, Hrgović će tako raditi dva posla pomoćnog trenera s obzirom na to da je već neko vrijeme asistent Slavenu Biliću u saudijskom Al Fatehu.

Popularni Mafro, premda rođeni Sinjanin, bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine. Blaž Slišković pozvao ga je kad je bio izbornik 2003., a skupio je 29 nastupa za BiH.

Hrgović je izazvao velike kontroverze 2008. u Hrvatskoj. Kao igrač Hajduka tukao se s BBB-ima na dvoranskom prvenstvu u zagrebačkom Domu sportova. Torcida mu je zbog toga dala Hajdučko srce, no on je par mjeseci kasnije prešao u Dinamo. Navijači Hajduka tada su ga se odrekli, a Boysi ga nisu htjeli u klubu te su na Maksimiru objesili lutku s njegovim dresom. 

Pročitajte više