Turci: Trabzon raskida ugovor s Oršićem nakon teške ozljede. Bjelica: Svašta!

Foto: Profimedia

MISLAV ORŠIĆ (30) potrgao je prednje križne ligamente u desnom koljenu i pred njim je pauza od sedam do devet mjeseci. Podsjetimo, hrvatski ofenzivac teško je stradao na nedjeljnom treningu Trabzonspora u Kranju. Oršić je pao nakon duela sa suigračem Hakanom Yesilom i počeo jecati od bolova u suzama.

Turski Fanatik danas piše kako će Trabzonspor i trener Nenad Bjelica raskinuti ugovor s Oršićem te krenuti po igrača koji će ga zamijeniti. "Ugovor će biti raskinut. Oršićeva ozljeda poremetila je planove u Trabzonsporu. Doznaje se da je trener Bjelica, koji je imao velika očekivanja od Oršića, nakon ovakvog razvoja situacije imao sastanak s upravom."

"Uprava će se također sastati ovaj tjedan s Oršićem i njegovim menadžerom te raskinuti ugovor s njim, ne dovodeći u pitanje sva njegova prava." Ipak, doznajemo kako ta informacija nije točna te da Bjeličin Trabzonspor neće raskinuti ugovor s ozlijeđenim hrvatskim ofenzivcem.

Bjelica: Svašta! Oršić ima našu maksimalnu podršku

Hrvatskog trenera ova je informacija zatekla: "Svašta. Oršić ima našu maksimalnu podršku i jedva čekamo da se vrati što prije na teren. Svi su oduševljeni njime kao igračem i osobom", rekao nam je Bjelica.

Turci prenose i Bjeličine izjave: "Poznajem Oršića 5-6 godina. Nikad prije nije bio ovako ozlijeđen. Nažalost, imao je nesreću, tako je to u nogometu. Tražimo igrača koji može zamijeniti Oršića i Trezegueta i koji će popuniti tu prazninu. Dali smo svoju ponudu Siopisu, ali pretpostavljam da prva ponuda nije prihvaćena. Vidjet ćemo što će biti."

Oršić je krajem lipnja došao iz Southamptona za 2.4 milijuna eura. Trebao bi po sezoni zarađivati 1.6 milijuna eura u prve dvije godine, a ima i opciju produljenja za još jednu sezonu. Oršiću će se treća godina ugovora aktivirati ako u obje sezone odigra po 40 utakmica, a u trećoj bi sezoni zaradio 1.8 milijuna eura. Igračev menadžer će također dobiti tri posto od iznosa koji će biti uplaćen Oršiću, pišu Turci. 

Pročitajte više