Tužni junak Zlatko Horvat: Onaj sedmerac će me još dugo proganjati, a Babić ima moju podršku

Foto: Marko Prpić/Pixell

DOK je jučer doček brončanih Slovenaca na Plesu bio prava fešta, povratak hrvatskih rukometaša više je podsjećao na karmine. Premda je osvojeno četvrto mjesto na svijetu i tako premašen cilj uoči turnira – četvrtfinale – sve ono što se događalo u posljednje dvije utakmice ostavilo je traga.
 
> VIDEO Babić zbrisao s dočeka, a evo što nam je Balić odgovorio na pitanje hoće li ga smijeniti
 
Igrači su bili vidljivo razočarani i tužni. Iako su tvrdili da su zadovoljni plasmanom, lica su im govorila drugačije.
 
Jedan od tužnih junaka hrvatskog rukometa u Francuskoj bio je Zlatko Horvat, koji je priznao da će ga onaj sedmerac u zadnjoj sekundi protiv Norveške još dugo pratiti.
 
Također, Zlaja je na dočeku rekao kako stoji iza izbornika Babića i da ne vidi razloga sa smjenu.
 
''Izbornik je cijeli turnir reprezentaciju vodio profesionalno. Ne znam, možda samo ta zadnja utakmica. Ne želim govoriti u ime suigrača, ali mogu u svoje ime. Babić ima moju podršku'', kazao je Horvat, pa se osvrnuo na cijeli turnir:
 
''S obzirom na sve što nam se dogodilo, mislim da možemo biti ponosni. Žao mi je što je nedostajalo malo sportske sreće da to bude još ljepše. Što se tiče onog sedmerca, dobio sam podršku od cijele Hrvatske, ne samo od suigrača. Hvala vam svima. Nakon utakmice s Norveškom uspio sam malo odspavati, ne puno, ali nešto jesam. Sreća da je već drugi dan bila utakmica protiv Slovenije pa sam se morao koncentrirati na nju. Ali, da će me taj sedmerac pratiti još dugo, hoće'', kazao je Zlaja, koji također nije znao objasniti što se dogodilo u zadnjih 15 minuta protiv Slovenije:
 
''Ne znam, zaista ne znam. Možda umor. Nedostajalo nam je koncentracije.Nedostajalo nam je, a ne znam ni je čega'', kroz kiseli osmijeh zaključio je Horvat.
 
 

Pročitajte više