Tvrdio da kod Mamića nije došao radi para, a spomenuo ih već u drugoj rečenici

Foto: Screenshot Twitter Al Hilal

TALIJANSKI nogometaš Sebastian Giovinco postao je ove zime novi igrač saudijskog Al Hilala koji trenira Zoran Mamić.

Giovinco ima astronomsku plaću od deset milijuna eura godišnje, ali ovaj 32-godišnji nogometaš tvrdi da u Saudijsku Arabiju nije došao radi novca, nego izazova.

''Nijedan nogometaš nije uspio osvojiti prvenstvo u Europi, Americi i Aziji. Želim biti prvi i tako ispisati povijest. Volim izazove i samo zato sam došao ovdje'', kazao je pred novinarima Talijan, a onda je već u idućoj rečenici priznao da je Toronto, gdje je bio bog i batina, napustio isključivo zbog novca:

''Početkom listopada Toronto mi je poslao smiješnu ponudu da produljim ugovor. Nakon svega što sam napravio za klub, očekivao sam puno bolju ponudu. Bio sam razočaran jer mi nisu iskazali poštovanje'', rekao je Talijan.

Giovinco se odrekao i omiljene desetke.

"Desetka mi ostaje omiljena, ali kapetan kluba Al-Shalhoub je nosi i smatrao sam da je ispravno da tako i ostane. Odlučio sam uzeti broj devet jer sam u proteklim godinama postigao velik broj pogodaka", dodao je Giovinco.

Omaleni (1,63 cm) i vižljasti ofenzivac koji ima 23 nastupa za Azzurre je zbog konstitucije, vještine i brzine u rodnoj Italiji prozvan Atomski Mrav. Briljirao je zadnje četiri godine igrajući i zabijajući za Toronto.

Giovinco je rođeni Torinez, prošao je sve omladinske kategorije Juventusa, u kojem je proveo više od pola života (19 godina), ali nikada nije uspio biti prvotimac u kontinuitetu.

Zato je standardno i odlično igrao na posudbama u Empoliju i Parmi. Od tamo se vraćao u Juventus, ali je 2015. konačno napustio klub svog života i otišao u Kanadu.

Od siječnja je igrač Mamićevog Al Hilala.

Pročitajte više