Tvrtko Kale: Zastavu nisu spalile ekstremne skupine

NAKON što je bivši Hajdukov vratar Tvrtko Kale iz redova telavivskog Maccabija prešao u redove jeruzalemskog Beitara, navijači njegovog bivšeg kluba spalili su hrvatsku zastavu.

"Bili su to mlađi navijači, koji su na taj način izrazili nezadovoljstvo mojim potpisom za Beitar. Spalili su zastavu u krugu kluba, a ne tijekom neke utakmice, ali nebih rekao da se radi o nekoj ekstremnoj skupini." - progovorio je Kale o incidentu za Glas Dalmacije.

"Razgovarao sam s našim veleposlanikom Ivanom Del Vechiom, koji je bio jako ljut,  jer nije paljenje zastave način da se iskazuje nezadovoljstvo. Nikome nije drago kad mu zapale državnu zastavu. Grozno je to što se dogodilo, pogotovo ako znamo s koliko je muke i borbe naš narod došao do samostalnosti i svoje zastave." - tvrdi Kale, osvrčući se također i na okolnosti svog transfera koje su izraelski novinari  krivo protumačili;

"Istina, dosta je toga krivo protumačeno, no o toj temi ću s Izraelcima razgovarati tek nakon povratka iz Nizozemske, kamo odlazimo na pripreme za tri dana."

Kale ističe da nije samovoljno otišao iz kluba, kako navijači smatraju. Iako je imao ugovor na još godinu dana, ponuda Beitara bila je izdašna; klub je dobio 300 tisuća eura odštete, a profitirao je i Kale, ne želeći ipak konkretno odgovoriti što to znači u eurima.

Bivši se Hajdukov vratar prisjetio i teških dana u gradu pod Marjanom, gdje se još uvijek nerado prisjećaju debrecenskog potopa..

"Ljudi u Splitu posebno neke stvari uzimaju srcu. Apsurdno je bilo nešto očekivati s onom momčadi, kojoj je obrana rasprodana uoči ključnih okršaja. Niko Kranjčar nije sam mogao sve, nismo imali igrača koji bi začepio rupe u obrani. Sjećam se da je Vilson Džoni rekao Ćiri Blaževiću '"ne piše vam se dobro'" i bio sasvim u pravu. Što se mene osobno tiče, svjestan sam da u životu ima uspona i padova i ne daj Bože da se ikad ponovi nešto slično. No, već 24 sata nakon utakmice s Debrecenom ja sam zaboravio na sve i okrenuo se budućim izazovima." - podvukao je Kale.

Pročitajte više