Ty Lawson došao u Žalgiris do kraja lockouta, Pargo pobjegao iz Maccabija

TY LAWSON (23), američki razigravač Denver Nuggetsa, potpisao je ugovor s litavskim Žalgirisom do završetka "lockouta" u NBA ligi.

Klub iz Kaunasa dobio je na taj način veliko pojačanje uoči početka sezone u Euroligi u kojoj će momčad Iliasa Zourosa igrati u skupini B u kojoj se nalazi i hrvatski prvak Zagreb. Blizu povratka u Žalgiris je i kapetan hrvatske reprezentacije Marko Popović, ali njegov dolazak litavski klub još uvijek nije službeno potvrdio.

Lawsona je 2009. na draftu kao ukupno 18. izbor uzela Minnesota, ali ga je odmah proslijedila u Denver. U dvije sezone u dresu Nuggetsa odigrao je 145 utakmica u regularnom dijelu i ostvario prosjek od 10.2 poena, četiri asistencije i 2.3 skoka.

Jeremy Pargo napustio Maccabi

Na neobičan se potez odlučio Jeremy Pargo. Iako je u svibnju potpisao novi dvogodišnji ugovor s Maccabijem, u ponedjeljak je obavijestio klub iz Tel Aviva da se nema namjeru vraćati u Izrael.

Potez je tim čudniji kad se uzme u obzir da se 25-godišnji razigravač odlučio vratiti u SAD i tamo čekati završetak "lockouta" u NBA ligi i eventualnu ponudu neke od momčadi. Dok veliki broj igrača iz najjače svjetske lige traži angažman u Europi za vrijeme obustave rada, Pargo se odlučio za potpuno suprotnu taktiku...

Brat Chicagova košarkaša Jannera prije godinu dana je došao u Maccabi iz Hapoela Gilboa Galila. Izabran je u drugu momčad Eurolige prošle sezone.

Pročitajte više