LIVE STREAM OD 18 SATI NA INDEX SPORTU

U 18 sati izvanredna presica, čelnici Hajduka nakon kaosa izlaze pred novinare

Foto: hajduk.hr, Dalmatinski portal, Pixsell, Hina

NAKON kaosa na Poljudu i ispadanja Hajduka iz Europe u 1. pretkolu, čeka se potez Uprave kluba. U 18 sati čelnici Hajduka koje je od navijača sinoć čuvala interventna policija, izlaze pred novinare. Live stream press konferencije moći ćete pratiti na Indexu.

Pretpostavlja se da će prvi odletjeti trener Siniša Oreščanin, koji sinoć na press konferenciji unatoč sramotnom porazu, nije podnio ostavku. Hajduk je, podsjetimo, nakon pobjede 2:0 u prvoj utakmici ispao u uzvratu na Poljudu pred 20 tisuća navijača od 418. kluba u Europi Gzire United.

U Hajduku se proteklih mjesec dana nisu bavili nogometom, kriza upravljanja jasno se vidi na treneru, igračima i rezultatu.

Predsjednik kluba Marin Brbić već je imao kandidata za nasljednika Siniše Oreščanina, koji je posljednji čovjek stare garniture vlasti koji je preživio u klubu. Do sinoć. 

Očekuje se njegova smjena. Brbić je već mjesecima na vezi s Damirom Burićem, bivšim trenerom koji je bio spreman na ovaj razvoj događaja. 

Simbolično, Brbić i Burić s Poljuda su zajedno potjerani u puču koji je izvela ekipa oko Ivana Kosa i Ante Šalinovića, masterminda bivšeg vodstva Hajduka. 

Trener Burić bio je šokiran naprasnom smjenom Brbića nakon koje su ostavke podnijeli predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković, sportski direktor Goran Vučević i voditelj omladinske škole Srđan Andrić.

"To su ljudi s kojima sam surađivao i prolazili smo kroz loše situacije, a sada kad vam je dobro, njih više nema i to je sigurno šok za momčad, ali nadam se da ćemo uspjeti prevladati to stanje jer Hajduk je iznad svih nas", rekao je Burić tom prilikom u suzama na konferenciji za novinare.

Bio je travanj, Hajduk su čekale ključne utakmice. I tako Hajduk godinama kasni s pripremama za svaku narednu sezonu, interesi kluba ne podudaraju se u zbilji s onim što Uprava propagira kao ključne ciljeve. Sjetit ćemo se potom i smjene Ivana Kosa pred poljudski derbi u kojem se lomilo prvenstvo. Ciklički Hajduk jednostavno ne uspijeva odraditi sezonu bez turbulencija i pronaći prave ljude za svoj model. 

Nedavno smo povodom proključale atmosfere oko Hajduka kontaktirali Burića, koji je nakon Hajduka radio u njemačkom drugoligašu Greuther Fürthu. Ondje je spasio klub od ispadanja, ali je sljedeće sezone nakon serije loših rezultata smijenjen, no još je pod ugovorom. Sada je na liniji s Brbićem, koji je Hajduk uoči nove sezone odveo na teške frontove.

"Brbić, Vučević i ja imali smo jednu viziju, a oni što su došli sasvim drugačiju. Kako je Kos dignuo proračun? Prodavao je igrače koje su Brbić i Vučević stvorili", rekao je nedavno Burić. 

U njegovom mandatu na Poljudu, dodajmo, klub je prolazio rezultatske turbulencije. U Europi su ispali u play-offu za Europa ligu od Slovana iz Libereca, a uzvrat na Poljudu upamćen je kao jedna od najvećih grozota koje je Hajduk odigrao. Do sinoć.

Pročitajte više