EL CLASICO

U Barceloni se pojavio grafit strastvenog poljupca Piquea i Ramosa

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI nogometaši Gerard Pique i Sergio Ramos veliki su prijatelji iako igraju u najvećim rivalima, Barceloni i Real Madridu.

Njihovo prijateljstvo počelo je u reprezentaciji 2009. godine, a nastavilo se do danas. No kad večeras krene El Clasico, zaboravit će dugogodišnje druženje.

Prvi ovosezonski El Clasico igra se od 20 sati na Camp Nouu, a uoči dvoboja u Barceloni je osvanuo grafit poljupca Piquea i Ramosa koji je zagrijao ionako već užarenu atmosferu. Naravno, dvojac nikad nije uhvaćen u zagrljaju, nego je riječ samo o umjetničkoj slobodi.

Možda je umjetniku inspiracija bila fotografija Ibrahimovića i Piquea koja je 2010. obišla sve svjetske medije.

"Upravo sam pustio svoju autobiografsku knjigu u prodaju, a on mi je došao reći 'dobro obavljeno'. Ja sam taktična osoba, vrlo suosjećajna, a fotograf je slikao dok smo se uhvatili za ruke. Nisam mogao vjerovati da se to pretvorilo u nešto toliko veliko. Ali, s druge strane, ne mogu reći da me reakcija iznenadila. Bili smo ispred Reala samo nekoliko utakmica prije kraja prvenstva, tako da su nas mediji pokušali destabilizirati. Svejedno, osvojili smo ligu", rekao je Pique.

Pročitajte više