U borbu za Euro bez Lackovića, Džombe i Sulića

"NAŠ JE primarni cilj osvojiti jedno od prva dva mjesta u kvalifikacijama koja vode ne Europsko prvenstvo. Hoćemo li biti prvi ili drugi, manje je važno."

HRVATSKU rukometnu reprezentaciju, prije nego li se okrene Svjetskom prvenstvu koje je na rasporedu od 17. siječnja do 1. veljače, očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati u Austriji 2010. godine. Naši rukometaši su u skupini s Finskom, Mađarskom, Grčkom i Slovačkom.

Izbornik Lino Červar je objavio popis reprezentativaca koji konkuriraju za prve dvije utakmice, 29 listopada, dakle za pet dana, protiv Finske u Zagrebu, a zatim za susret pet dana kasnije protiv Mađarske u Vezspremu.

Ivano Balić nije na popisu, iako njegov nastup na Svjetskom prvenstvu nije upitan. Posljednje informacije govore da operacija leđa neće biti potrebna. Ivano će možda biti spreman za sredinu studenog kada Zagreb igra važnu utakmicu u Ligi prvaka protiv Loewena. Također, Červar na popis nije uvrstio nedovoljno spremne Lackovića, Džombu i Sulića.

Dogodilo se i ono što je bilo najavljivano, u reprezentaciju je pozvan 19-godišnji Manuel Štrlek, najnovije otkriće Zagreba, jedan od glavnih kreatora pobjede nad Szegedom u Ligi prvaka. Popis za ova prva dva dvoboja izgleda ovako:

Mirko Alilović, Mario Kelentrić, Zlatko Horvat, Vedran Zrnić, Manuel Štrlek, Goran Šprem, Igor Vori, Dalibor Anušić, Jakov Gojun, Tonči Valčić, Denis Špoljarić, Domagoj Duvnjak, Josip Valčić, Denis Buntić, Damir Bičanić, Marko Kopljar, Drago Vuković, Petar Metličić

"Ovu reprezentaciju ne čini samo jedan igrač. Ipak, njihov će se izostanak osjetiti. Mi znamo koji je naš cilj, cilj je osvojiti prvo ili drugo mjesto u skupini koje donosi plasman na Europsko prvenstvo" , kaže hrvatski izbornik.

Kao što je i potvrdio Zoran Gobac u razgovoru za Index, Ivano Balić će biti spreman za Svjetsko prvenstvo, ostaje samo upitno hoće li ga Zagreb moći koristiti u Ligi prvaka sljedećega mjeseca. Naravno, za sada radi rehabilitaciju kako bi mu se leđa dovela u normalno stanje.

"Rukometaši imaju jako puno teških utakmica, to je sport s vrlo jakim ritmom te se igrači dosta troše u cijeloj toj priči", dodaje Lino Červar.

Sandi Šola, predsjednik HRS-a, ističe kako pripreme za Svjetsko prvenstvo idu prema planu.

"Organizacijski smo sve napravili, i sve je spremno. Uskoro počinje prodaja ulaznica, a za kraj ostaje tek otvaranje dvorana."

M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više