U Dinamo došao kao pojačanje, danas izbačen u drugu momčad

Foto: Pixsell

"NEĆU o pojedincima. Na stup srama neću stavljati nijednoga igrača. Nikoga ne želim ocrniti, ali budite sigurni da ću igračima na našem sastanku u oči reći što mislim", izjavio je Dinamov trener Nenad Bjelica na novinarskoj konferenciji nakon remija protiv Rudeša (1:1) na premijeri Prve HNL.

Već dan kasnije Nenad Bjelica povukao je prve poteze. Razočaran viđenim protiv Rudeša, klupskom rukovodstvu priopćio je kako Jan Lecjaks (27) više ne trenira s prvom ekipom i kako je Čeh prebačen u B momčad jer nije zadovoljio određene standarde.

"Odlučili smo ga dovesti jer smatramo da se radi o igraču koji će biti pojačanje, ali i koji će pojačati konkurenciju", prije godinu dana, na službenom predstavljanju Jana Lecjaksa, poručio je Dinamov sportski direktor Marijan Vlak. 

Dinamo je početkom srpnja 2017. godine Young Boysima za Jana Lecjaksa platio 500 tisuća eura. Ipak, čini se kako je bivši lijevi bek Viktorije Plzen, Anderlechta i Valerenge propala Dinamova investicija.

Protekle sezone u svim natjecanjima ubilježio je 28 nastupa. Pod vodstvom Marija Cvitanovića odigrao je 18 utakmica (1541 minuta). Više-manje bio je standardan i u vrijeme mandata Nikole Jurčevića, pa mu je povjereno osam utakmica (564 minuta).

Nenad Bjelica, nasljednik Nikole Jurčevića, na koncu minule sezone u početnoj je fazi upoznavanja s ekipom Jana Lecjaksa koristio u posljednjem ligaškom kolu protiv Intera (90 minuta), kao i u finalu Kupa protiv Hajduka (90 minuta). 

U tekućoj sezoni izostavio ga je s prve utakmice Lige prvaka protiv Hapoela Be'er Sheve, no protiv Rudeša je u odsustvu Marina Leovca odigrao od prve do posljednje minute. Očito nedovoljno kvalitetno za postavljene kriterije Nenada Bjelice.

Jan Lecjaks na tržištu je vrijedan 400 tisuća eura. Aktualni ugovor s Dinamom vrijedi mu još dvije godine. 

Pročitajte više