HNL

U Gorici poludjeli na suđenje u Osijeku i Splitu: "Ovo ne možemo tolerirati"

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

U GORICI su ljutiti na suđenje u HNL-u. Gorica je na gostovanju u Osijeku izgubila 2:1, a sporan je bio kazneni udarac koji je dosuđen za domaćina i crveni karton Ljubisavljeviću.

Iz Gorice su podsjetili da su oštećeni i na početku prvenstva protiv Hajduka u Splitu.

"Dugo smo tolerirali situacije koje nas jesu ili bi nas mogle koštati pozicija koje naš klub zaslužuje, ali zbog načina na koji se sve događa ne može se izbjeći naše ogorčenje i reakciju. Gorica je teško oštećena u Osijeku prošlog proljeća i tad su nas dvije velike pogreške pomoćnog suca koštale plasmana koji vodi u Europu. Sjetimo se 4. kola i utakmice u Splitu, kad nije dosuđen kazneni udarac u 15. minuti za Goricu, kod rezultata 0:0. Gorica bi aktivnim rezultatom u toj utakmici sigurno i nakon te 15. minute igrala ozbiljnu ulogu", rekao je predsjednik Nenad Črnko.

"U Osijeku je Gorica pokazala da se igrom i pristupom može nametnuti za više od pete pozicije i pomrsiti račune većim i bogatijim klubovima HNL-a, no tad opet pogreškom suca i dosuđivanjem nepostojećeg kaznenog udarca za Osijek, a onda i posljedičnim isključujućim kartonom za Ljubisavljevića, ovakva odluka gura Goricu u poraz i deficit na terenu. I ne samo to - vrlo je diskutabilna (ne)dozvoljena pozicija Mancea neposredno pred dobivanje dubinske lopte za tu akciju, ali kad sve to zanemarimo, tad je nakon svega u nastavku utakmice, svega nekoliko minuta kasnije, Lopa morao dobiti drugi žuti karton - ako ćemo na vagu stavljati podjednaki kriterij za obje momčadi.

Ne možemo tolerirati takav odnos, kao što ne možemo i ne smijemo tolerirati različite kriterije prema klubovima koji imaju respekt i ostalim klubovima, koji ga u nogometu ili HNL-u moraju tek izgraditi. Isto tako, ne mogu se oteti dojmu nas po defaultu proglašavaju čvršćom ekipom u HNL-u, pa si onda svi daju pravo da se na štetu Gorice razmašu kartonima - jer, kao, mi igramo čvrsto, a drugi ne. Takvo ponašanje prema Gorici stavlja pod povećalo svaku utakmicu, pogotovo one gdje se u identičnim situacijama na obje strane žutim kartonima kažnjavaju samo igrači Gorice", rekao je Črnko i dodao da će klub do daljnjeg otkazati VAR edukacije na svom stadionu. 

"I na kraju samo opaska kako ovo naše ogorčenje nije usmjereno ni protiv vodstva Osijeka ili Hajduka, a ja još jednom moram naglasiti kako su odnosi s oba kluba odlični, kako smo i u Osijeku i u Splitu uvijek odlično primljeni i kako sam siguran da i oni žele da se ovakve stvari u HNL-u ne događaju, jer nam je svima nogomet na prvom mjestu, a nažalost u ovoj sezoni to nije, već se stalno bavimo suđenjem i analizom pogrešaka."

Nakon 11. kola Gorica je na petom mjestu s istim brojem bodova kao šesta Lokomotiva.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više