U Hajduku ponovno bijesni na Brunu Marića: "Za pošten nogomet, nužna je promjena u HNS-u"

Foto: Hina

JOŠ JEDNOM su u Hajduku bijesni na Brunu Marića. Nakon remija (1:1) protiv Intera u Zaprešiću optužuju Marića da im nije dosudio jedanaesterac.

Riječ je o duelu iz prvog poluvremena kada je branič Intera Čeliković povukao za dres Hajdukovog Bašića, a Marić pokazao da nije bilo prekršaja.

"Želim natjecanje u kojem se ne mora biti bolji od suparnika za dva ili tri gola kako bi se nadoknadila sudačka krađa", poručio je nakon utakmice u Zaprešiću Ante Šalinović, član Nadzornog odbora Hajduka.

"Za takav hrvatski nogomet će se Hajduk boriti, zajedno sa svima koji žele pošten nogomet. Svi koji dijele takve vrijednosti, naši su suborci i prijatelji, neovisno koji dres ili šal nosili. Čeka nas teška borba, u kojoj ćemo sigurno pobijediti. Očistit ćemo hrvatski nogomet, vjerujem da je ovo zadnja sezona koja se igra u ovakvim uvjetima, u kojima nečasni ljudi diktiraju pravila igre. Hajduk ne zanima mjesto u Izvršnom odboru, dogovor o igračkim i trenerskim mjestima u reprezentaciji i slične trgovine s ljudima koji upropaštavaju hrvatski nogomet."

Iz Hajduka žele promjene, i to ne samo koje se tiču suđenja u HNL-u.

"Želimo hrvatski nogomet u kojem će se izbornik, igrači u reprezentaciji, suci i pobjednici utakmica određivati na temelju kvalitete, a ne na temelju podobnosti ili nečijeg interesa. Za čist i pošten nogomet, nužna je promjena u HNS-u. Borba će biti teška, ali pobjeda je sigurna. Previše je nas koji volimo hrvatski nogomet da ne bismo uspjeli naspram šačice onih koji ga koriste za privatne interese."

Iz Hajduka se i prošle sezone nakon derbija protiv Dinama optuživali Marića da ih je pokrao, a ranije su mu navijači splitskog kluba prijetili smrću porukama: (Bruno, pazi metak) i nazivali ga lopovom (Lopove, uzeo si Mamićeve eure).

 

Pročitajte više